Антикорупційний суд видав дозвіл на арешт колишнього керівника Приватбанку
Категорія
Україна
Дата публікації

Антикорупційний суд видав дозвіл на арешт колишнього керівника Приватбанку

Антикорупційний суд видав дозвіл на арешт колишнього керівника Приватбанку
Джерело:  online.ua

Вищий антикорупційний суд прийняв рішення щодо заочного арешту колишнього керівника Приватбанку Олександра Дубілета.

Джерело: пресслужба НАБУ

Справа проти колишнього очільника Приватбанку 

Слідчий суддя ВАКС повністю задовольнив клопотання НАБУ та САП і 22 грудня 2021 року обрав колишньому голові ПриватБанку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, - повідомили представники НАБУ.

Оскільки сам Дубілет вже більше як півроку знаходиться у розшуку, рішення про його арешт було прийняте заочно.

Олександра Дубілета підозрюють у розтраті коштів ПриватБанку перед його націоналізацією.

Фото - court.gov.ua

Він – один із п'яти підозрюваних у цій справі одразу у двох епізодах: розтраті понад 136 млн грн через схему страхових виплат та так звану акредитивну схему, через яку ПриватБанк втратив $314,9 млн.

Загалом за цими двома епізодами розслідується розтрата 8,3 млрд грн, виведених через шахрайські схеми.

Дубілета оголосили у розшук

29 березня офіційно стало відомо, що Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього голову правління Приватбанку Олександра Дубілета, якого підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

Голова ОГП Ірина Венедіктова підписала три підозри колишнім посадовцям Приватбанку - Дубілету, його заступнику та керівнику міжбанківських операцій. Їх підозрюють у розтраті 8 мільярдів гривень. Окрім того, колишньому голові правління Приватбанку Олександру Дубілету та ще двом колишнім високопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

За словами представників НАБУ, посадовці ПриватБанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у баланс банку, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати цей злочин.

Як уже згадувалося раніше, ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Влада країни докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель неробочих кредитів ПриватБанку, який пов’язують з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінювався у 212,795 млрд грн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?