Апеляційний суд скасував скандальне рішення у справі Приватбанку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Апеляційний суд скасував скандальне рішення у справі Приватбанку

Апеляційний суд скасував скандальне рішення у справі Приватбанку
Джерело:  online.ua

14 грудня офіційно стало відомо, що Шостий апеляційний адміністративний суд нарешті зміг скасувати рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким було задоволено позов кіпрської Triantal Investments та скасовано рішення Національного банку про визначення пов’язаних з "Приватбанком" осіб.

Джерело:  пресслужба  Національного банку

Апеляційний суд скасував рішення у справі Приватбанку - що змінилося

Окрім того, наголошується, що київський суд закрив провадження в цій справі. Що важливо розуміти, компанія Triantal Investments Ltd., підконтрольна колишньому акціонеру "Приватбанку" Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку.

... відповідно до позиції Великої Палати Верховного Суду рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції, – виступив з коментарем очільник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Як уже згадувалося раніше, 3 роки тому Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі щодо процедури націоналізації "Приватбанку", яким повністю задовольнив позов Triantal Investments Ltd.

Так, він задовольнив вимоги позивача стосовно скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року №105, яким було визначено перелік пов'язаних з "Приватбанком" фізичних та юридичних осіб.

Тоді представники регулятора говорили, що рішення про перелік пов'язаних з банком осіб є одним з основних у процесі виведення у грудні 2016 року неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави. В ході цього процесу було проведено процедуру "bail-in", що полягає в обміні коштів, пов'язаних з банком осіб на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?