Кабмін зобов’язався перед МВФ приватизувати ПриватБанк та Ощадбанк
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін зобов’язався перед МВФ приватизувати ПриватБанк та Ощадбанк

Кабмін зобов’язався перед МВФ приватизувати ПриватБанк та Ощадбанк
Джерело:  online.ua

Уряд зобов’язується ухвалити плани з часткової або повної приватизації державних ПриватБанку та Ощадбанку. Кабмін має розробити дорожню карту переходу банків у приватну власність. Метою таких заходів є зниження частки держави в банках.

Джерело: меморандум з МВФ

Оновлені засади, передбачають зменшення участі держави з поточних 50,4% чистих активів до менше 25% до 2025 року.

"Для подальшого зниження частки держави в банках ми забезпечимо розробку та ухвалення Приватбанком та Ощадбанком до кінця 2021 року в співпраці з Міністерством фінансів дорожньої карти, яка (і) визначатиме кроки, необхідні для виведення кожного з цих банків на ринок для часткової або повної приватизації та просуватиме нашу мету залучення авторитетних міжнародних інвесторів", - йдеться в тексті меморандуму.

Дорожня карта визначатиме кроки, необхідні для виведення кожного з цих банків на ринок для часткової або повної приватизації та просуватиме залучення авторитетних міжнародних інвесторів; визначатиме законодавчі зміни, які можуть знадобитися для здійснення представлених варіантів роздержавлення.

"Ці плани будуть ухвалені Кабінетом міністрів до кінця січня 2022 року (структурний маяк)", - зазначається в меморандумі.

Нагадаємо, вчора Україна отримала другий транш від МВФ. Напередодні, 22 листопада фонд прийняв рішення щодо виділення Україні другого траншу, а також продовжив програму Stand-вy.

Згодом відомство опублікувало перелік вимог до українського уряду, реалізація яких дасть можливість продовжити кредитну програму з країною про транш у 700 млн доларів. Основними вимогами, які в МФВ назвали "структурними маяками" реалізації меморандуму стали призначення глави САП до грудня та заходи щодо підтримки деяких верств населення під час прогнозованого підвищення цін на газ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?