Апеляційний суд відпустив Стерненка з СІЗО
Категорія
Україна
Дата публікації

Апеляційний суд відпустив Стерненка з СІЗО

Апеляційний суд відпустив Стерненка з СІЗО
Джерело:  online.ua

Сергій Стерненко відправлений під домашній арешт разом з Русланом Демчуком — іншим фігурантом кримінальної справи щодо нібито викрадення людини.

Джерело: заява адвоката Масі Найєма

За оприлюдненими подробицями, Одеський Апеляційний суд вирішив змінити запобіжний захід двом згаданим особам, яких раніше відправили під варту до СІЗО.

“Сергія звільнили з-під варти у залі суду. Обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Попереду розгляд апеляційної скарги на вирок (16 квітня)”, - наголосив адвокат.

Він назвав цей момент перемогою.

Що відомо про справу проти Стерненка

Одеський суд засудив колишнього учасника місцевого “Правого сектору” разом з Демчуком до понад 7 років ув’язнення з конфіскацією половини майна. Обвинувачення — викрадення людини та неправомірне її утримання.

Кримінальне провадження відкрили за зверненням постраждалого Сергія Щербича, якого пов’язують з одеським мером Геннадієм Трухановим та його оточенням. У справі фігурував лише один свідок, якого навіть не викликали на судові засідання, а також нібито відеозаписи викрадення в автомобілі, до якого сів Щербич — цих записів сторона обвинувачення не продемонструвала

Відповідний вирок обурив частину українського суспільства через суперечливість деяких моментів. Також зверталася увага на постать судді, який вів справу. Він відпускав на волю фігурантів в інших справах, пов’язаних з різноманітними порушеннями, а свій приватний дім прикрашав радянськими бюстами Сталіна та Леніна.

Реакція на утримання в СІЗО

Поки Стерненка тримали під вартою, Києвом та кількома іншими українськими містами прокотилися масштабні протестні акції. Найбільш резонансним став мітинг 20 березня під будівлею Офісу президента на Банковій.

Тоді активісти розмалювали майже весь фасад адміністрації різноманітними гаслами чи відвертими образами, розтрощили вхідні двері та розбили кілька вікон. Влада назвала ці події вандалізмом та спаплюженням державних символів, хоча навіть постать президента чи його офіс — не є такими.

Читайте також:

У Зеленського відмовилися продати двері Офісу, розтрощені на мітингу;
В Авакова звітували про другу справу після акції за Стерненка під ОП;
В ЄС звернулися до української влади через вирок Стерненку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?