Apple купила стартап зі створення пісень штучним інтелектом
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple купила стартап зі створення пісень штучним інтелектом

Apple купила стартап зі створення пісень штучним інтелектом
Джерело:  online.ua

Apple придбала AI Music, стартап, який розробив платформу, здатну створювати пісні за допомогою штучного інтелекту.

Джерело: 9To5Mac

Apple придбала стартап з виробництва музики штучним інтелектом

Технологія AI Music може створювати безоплатні саундтреки за допомогою AI. Саундтреки є динамічними і можуть змінюватися залежно від взаємодії користувача в реальному часі. Наприклад, пісня може мати інший тон під час більш інтенсивних частин тренування.

Як описано на веб-сайті стартапу, AI Music може навіть створювати пісні, які «пристосовуються до вашого серцебиття».

AI Music є першим у дослідженні того, як штучний інтелект може змінювати й адаптувати музику. Простіше кажучи, ми вважаємо, що музика має бути доступною та контекстуально актуальною як для її творців, так і для її слухачів, - кажуть у стартапі.

Завдяки Infinite Music Engine та іншим запатентованим технологіям вони пропонують індивідуальні рішення для маркетологів, видавців, професіоналів у фітнесі, креативних агентств та багатьох інших.

Музика, яка адаптується до вашого серцебиття, аудіореклама, яка відповідає контексту слухача, універсальні ліцензії для різних форматів… Все це можливо, і навіть більше, завдяки нашим передовим дослідженням і масштабованій внутрішній розробці, - пишуть винахідники.

Apple відмовилася коментувати придбання, тому сума, сплачена за стартап, залишається невідомою, як і плани інтегрувати свої технології в продукти Apple. Проте, схоже, цього року Apple працює над серйозними покращеннями Apple Music, оскільки в серпні 2021 року компанія також придбала сервіс класичної музики Primephonic.

Неважко уявити, що Apple може зробити з технологією AI Music. Наприклад, компанія може використовувати його для створення унікальних саундтреків для абонентів Apple Fitness+ або навіть для створення атмосферних звуків у реальному часі за допомогою HomePod.

Виходячи з останніх кроків Apple, вона ймовірно представить великі новини для Apple Music на WWDC 2022.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?