Apple тестує можливість розблокування iPhone обличчям в масці
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple тестує можливість розблокування iPhone обличчям в масці

Apple тестує можливість розблокування iPhone обличчям в масці
Джерело:  online.ua

Схоже, що Apple додасть до останніх моделей iPhone довгоочікувану функцію розблокування телефону обличчям у масці.

Джерело: The Verge

Face ID можна буде пройти з маскою

Apple тестує функцію, яка дозволить використовувати Face ID для розблокування телефону навіть у масці.

Розробникам бета-версії iOS 15.4 став доступним екран, який запитує, чи хочете ви мати можливість використовувати Face ID під час носіння маски, проте ціною зниження безпеки.

На жаль, ця функція буде доступна лише якщо у вас є новіший пристрій, тобто iPhone 12 і 13.

Згідно з інформацією, «iPhone буде розпізнавати унікальні риси навколо очей для аутентифікації», але попереджає, що Face ID буде більш точним, якщо ви налаштуєте його не працювати з маскою.

Оскільки пандемія затягується, люди вимагають від Apple додати спосіб розблокувати iPhone, залишаючись у масках.

Apple представила різні оновлення, щоб допомогти — iOS 13.5 визначить, що ви носите маску, і швидко запитає у вас пароль замість того, щоб намагатися автентифікувати ваше обличчя, а 14.5 дозволить людям з Apple Watch використовувати Face ID під час носіння маски. Однак для людей без Apple Watch, схоже, що ця функція нарешті може з’явитися на горизонті, якщо це бути достатньо безпечним.

Apple запровадить функцію, яка дозволить використовувати iPhone як платіжний термінал

Також стало відомо про ще одну нову функцію iPhone.

Компанія Apple планує додати у смартфони нову функцію, яка дозволить малим підприємствам приймати платежі безпосередньо на своїх iPhone без додаткового обладнання. Тобто люди зможуть карткою безконтактно розрахуватися у барі чи ресторані.

Цю функцію очікували з тих пір, як Apple купила стартап безконтактних платежів Mobeewave у 2020 році, і вона може з’явитися через оновлення програмного забезпечення «в найближчі місяці».

Раніше Mobeewave працював із Samsung над подібними функціями NFC, випробувавши систему під назвою Samsung POS у Канаді, яка є рідною для стартапу, у 2019 році, перш ніж запустити її у всьому світі. Samsung POS дозволив телефонам Samsung приймати платежі безпосередньо з безконтактних карток і платіжних служб NFC, таких як Apple Pay, Samsung Pay і Google Pay.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?