Армія РФ активно знищує власну техніку на Херсонщині — що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ активно знищує власну техніку на Херсонщині — що відбувається

армія РФ
Джерело:  ISW

Як повідомляє команда ISW, солдати РФ дедалі частіше плутають свої власні безпілотники з українськими та активно їх знищують на окупованій частині Херсонської області.

Солдати РФ продовжують нищити свою ж техніку на фронті

Згідно з даними українського військового спостерігача Костянтина Машовця, активність українських безпілотників настільки поширена на лівобережжі Дніпра, що російське угруповання військ "Дніпро" почало сповіщати особовий склад про те, коли російські безпілотники будуть діяти в їхньому районі.

Це насамперед пов’язано з тим, що солдати РФ дедалі частіше плутають свої власні безпілотники з українськими і відкривають по них вогонь. Станом на 13 січня українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області, але підтверджених змін у цьому районі не зафіксовано.

Окрім того, наголошується, що бійці ЗСУ та солдати РФ продовжували позиційні бої на східному березі, зокрема й в Кринках та поблизу них.

Як повідомляє Костянтин Машовець, командування російського 17-го танкового полку (70-та мотострілецька дивізія, 18-та загальновійськова армія) протягом останніх двох тижнів робить усе можливе, щоб вивезти з поля бою пошкоджену російську бронетехніку поблизу Кринок.

Відомо, що до цього процесу залучені не лише штатний ремонтний персонал, а також бойовий особовий склад.

Російські війська знову атакували цивільних українців на Херсонщині

Згідно з даними Херсонської ОВА, внаслідок ударів армії РФ протягом 13 січня ще 6 мирних українців були поранені.

За минулу добу противник здійснив 103 обстріли, випустивши 406 снарядів з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації.

Окрім того, наголошується, що по Херсону ворог випустив 28 снарядів.

Також вказано, що солдати РФ влучили у житлові квартали населених пунктів області та припортову інфраструктуру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?