Армія РФ не припиняє безуспішних спроб захопити Куп'янськ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ не припиняє безуспішних спроб захопити Куп'янськ

Артилерія ЗСУ

Українські військові успішно відбивають численні атаки злочинної армії РФ в районі Куп'янська-Вузлового, який є стратегічно-важливим залізничим пунктом на цьому напрямку. 

Що відомо про ситуацію в районі Куп’янська

За інформацією командира підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Дениса Ярославського, ворог цілодобово проводить спроби штурмів.

Ворог намагається штурмувати нас цілодобово. Спроби штурмів не зупиняються. Він намагається відбити Куп’янськ-Вузловий. Це дійсно стратегічна залізнична розв’язка, за яку він намагається вхопитися і наносить ураження по переправах, по всіх об’єктах, що можуть нас відрізати від Куп’янська-Вузлового, - зазначає військовий.

Він підкреслив, що наразі військові злочинці прагнуть взяти Куп’янськ в оточення.

Ярославський зазначив, що окупанти зазнають численних втрат, однак продовжують спроби атак за рахунок швидкого перекидання резервів.

Ми не відчуваємо, що ворога стає менше. Знаємо, що він намагається найближчим часом спробувати повторні штурмові дії. Ситуація дуже важка, - пояснює військовий.

Що відомо про втрати армії РФ в районі Авдіївки

За інформацією видання Newsweek із посиланням на супутникові знімки Maxar Technologies і Planet Lab, армія РФ зазнала шалених втрат в результаті провальних спроб наступу в районі Авдіївки на Донеччині.

Аналітики з української розвідувальної агенції Frontelligence Insight зазначають, що супутникові знімки демонструють щонайменше 109 одиниць знищених транспортних засобів окупаційної російської армії у період з 10 по 20 жовтня.

Аналітики зазначають, що знімки свідчать про втрату армією РФ щонайменше військової бригади протягом 1,5 тижнів активних бойових дій.

Журналісти зазначають, що реальність кількість може бути набагато вищою.

За даними Frontelligence Insight, "переважною більшістю жертв" були бойові броньовані машини, основні бойові танки та транспортні машини різних типів.

Незважаючи на повідомлення про те, що росіяни використовували застарілу техніку під час нападів, команда розвідагентства виявила значну присутність сучасних і модернізованих транспортних засобів та обладнання, задіяних у цих нападах.

Аналітики підкреслюють, що розміри втрат перевищіли ті, яких армія РФ зазнала в результаті провальної спроби наступу в районі Сіверського Донця у травні 2022 року та в районі Вугледара.

Аналітики Frontelligence Insight відзначили, що Авдіївська операція має високий пріоритет для російського військового командування.

Наша команда дійшла висновку, що противник планував цю операцію протягом тривалого часу, що робить це малоймовірним спорадичним рішенням. Спостережувані закономірності переконливо вказують на те, що росіяни виділили значний час і ресурси для проведення цієї операції, що має на увазі їх очікування дуже високих втрат при досягненні цілей, - підкреслюють аналітики.

Незважаючи на свідчення серйозних втрат з боку Росії, наступ в цьому районі триває.

Кілька показників дозволяють припустити, що росіяни активно працюють над адаптацією тактики для підтримки операції. Це підтверджується перекиданням додаткових ресурсів з інших ділянок лінії фронту, - зазначають аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?