Армія РФ перекинула до кордону із Сумщиною підрозділи чеченців
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ перекинула до кордону із Сумщиною підрозділи чеченців

Кадирівці
Джерело:  Фокус

Окупаційна армія РФ вирішила підсилити власні ДРГ на кордоні із Сумською областю підрозділами чеченських бойовиків. 

Як перекидання підрозділів чеченців вплине на ситуацію вздовж кордону у Сумській області

За інформацією співрозмовника видання з українських спецслужб, посилення ДРГ окупаційної армії РФ чеченськими бойовиками призведе до збільшення спроб ворога з проникнення на територію Сумської області.

Представники українських спеслужб зазначають, що найбільша кількість чеченських підрозділів сконцентрована в Курській і Брянській областях.

Зазначається, що країна-агресорка також відправляє додаткові підрозділи до кордонів Сумської області України.

За даними командира 3-ї роти 8-го добровольчого формування територіальної громади Володимира Біцака, прибуло чотири батальйони чеченських бойовиків, вони розміщені за 150-200 кілометрів до кордону Росії з регіоном. При цьому Збройні сили України готові до будь-якого сценарію, — зазначається у матеріалі видання.

Автори матеріалу додають, що батальйон складається з кількох рот і окремих взводів і входить до складу полку чи бригади.

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну чеченці перетворилися на героїв російської пропаганди. Їх часто представляли як "непереможних та елітних воїнів". Насправді "кадировці" воювали далеко від фронту і займалися самопіаром. Нерідко їхні спроби прославитись були комічними: бойовики стріляли у паркани та світлофори, щоб довести участь у боях, — підкреслюється у публікації.

Чи спробують Кадирівці прорватись на територію Сумської області

На думку генерал-майора запасу СБУ Віктора Ягуна, українська артилерія вже давно зруйнувала всі надії і сподівання російських окупантів, тому новоприбулі батальйони чеченців зніматимуть відео нібито бойової роботи, однак точно не висунуться на передову.

Які "кадировці", про що тут можна говорити? Одна ракета ATACMS і чеченців як не бувало. Сам Рамзан Кадиров ніколи не пустить їх в атаку, він же без них ніхто. Це його особиста армія, — пояснює Ягун.

Росія, за оцінками експерта, навмисно вкидає інформацію про "небезпеку" чеченських та інших національних формувань бурятів, якутів та інших.

Незрозуміло з якої причини, але в Росії дійсно бояться "кадирівців". Чеченці швидко ставлять росіян на місце. Культ бійців Кадирова може в РФ і прижився, але не в Україні, — підкреслив аналітик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?