Армія РФ продовжує наступ в районі Авдіївки — 3-я ОШБр
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ продовжує наступ в районі Авдіївки — 3-я ОШБр

Танкисти ЗСУ

Бійці 3-ої окремої штурмової бригади зазначають, що наразі злочинна армія РФ продовжує спроби наступу в районі Авдіївки на Донеччині. 

Що відомо про ситуацію на Авдіївському напрямку

Бійці 3-ої ОШБр зазначають, що десантні групи окупаційної армії РФ висаджуються у притул до окопів українських військових.

У спробах штурмувати накатами наші позиції на Авдіївському напрямку противник здійснив декілька висаджень десанту впритул до окопів. Бійці одразу викликали вогневу підтримку й місце десантування ворога почали крити бригадні артилерія й дрони. На додаток - 200-их й 300-их окупантів давила російська БМП, яка доставляла нові групи десанту, - зазначають бійці Третьої штурмової.

Вцілілі окупанти намагалися захопити окопи українських захисників та більшість з них були ліквідовані у ближньому бою.

За ніч атак бійці Третьої штурмової бригади знищили 35 окупантів, ще 9 - захопили у полон.

Армія РФ готується посили штурми в районі Авдіївки

За словами керівника пресцентру ОСУВ “Таврія” Дмитра Лиховія, після захоплення Авдіївки російські окупанти проводять перегрупування, підтягують резерви та намагаються продовжувати наступ.

За 4 місяці наступу в районі Авдіївки армія РФ втратила на цьому напрямку понад 47 тис осіб.

Звичайно, що після таких втрат ворогу треба перегрупуватися, потрібно зализати рани. Але, на жаль, в росіян є певні резерви і вони перегруповуються після цієї операції. Підтягують нові ресурси. Інші підрозділи, за підтримки авіації, намагаються продовжувати штурмові дії вже далі на захід від Авдіївки в напрямку Ласточкиного і сусідніх населених пунтків, - наголошує Лиховій.

За його словами, в російських окупантів, ймовірно, є "червоні дати календаря" - це 23 лютого, є річниця повномасштабного вторгнення - 24 лютого.

Тому є підстави вважати, що це тільки прелюдія до наступу на Авдіївському напрямку. Про це є розвідувальна інформація, є готовність зустріти ворога більшими ресурсами – наші підрозділи посилюються, заходять додаткові сили, створюються додаткові позиції, щоб зупинити ворога, - зазначив речник ОСУВ “Таврія”.

Лиховій додав, що в районі Авдіївки українські військові зміцнюють ешелоновану оборону, перекидають додаткові підрозділи та створюють нові вогневі позиції.

Він зазначив, що ЗСУ в районі Авдіївки продовжують протистояти просуванню російських окупантів.

Там ідуть складні бої, позиції відновлюються нашими військами. Ворог потрапляє в полон, а це свідчить про те, що відбуваються певні бойові близькі зітнення, - зазначив Лиховій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?