Армія РФ знизила кількість атак та обстрілів в районі Авдіївки — керівник МВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ знизила кількість атак та обстрілів в районі Авдіївки — керівник МВА

Авдіївка

Злочинна армія РФ протягом останньої доби дещо знизила інтенсивність артилерійських обстрілів та спроб штурмів, однак російські військові злочинці продовжують тиснути. 

Що відбувається в районі Авдіївки

За словами керівника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, російські окупанти трохи знизили активність в районі міста і скоротили кількість обстрілів.

Сьогодні шоста доба. З учора градус трохи спадає – не дуже суттєво, але відчутно, що вони чи видихались, чи видихаються. На мій погляд, відсотків на 15 менше в них і штурмових дій, там до 20%, і менше інтенсивність обстрілів. Але все одно цілодобово гатять, цілодобово стрілецькі бої, - зазначає Барабаш.

Він підкреслив, що для проведення обстрілів ворог використовує як ствольну артилерію, так і РСЗВ “Град” і міномети.

Звичайно це КАБи – їх дуже багато. Декілька днів тому вдарили ними по місту, і з крила був один фрагмент, на ньому маркування - "серпень 2023 р". Тобто "з пилу жару", як кажуть, - повідомив керівник МВА.

Що відомо про ворожі обстріли Авдіївки

Він зазначив, що протягом останніх днів у напрямку Авдіївки було випущено дуже багато ворожих ракет.

Зокрема 3 дні тому був 31 ракетний удар по території громади, а по позиціям поряд - набагато  більше. За минулу добу армія РФ також завдала по громаді 18 авіаракетних ударів.

Впродовж 10-13 жовтня в Авдіївці навіть перестали рахувати кількість масованих обстрілів - їх було дуже багато, але вчора знов почали рахувати. Загалом за минулу добу здійснили 46 масованих обстрілів по громаді, а по позиціям - в рази більше.

За інформацією Барабаша, в місті наразі залишається трохи більше ніж 1,6 тисячі цивільних мешканців.

Є дуже точна цифра. Бо кожна людина, коли отримує гуманітарну допомогу, пише заяву. Таким чином ми можемо рахувати людей не тільки кількісно, а й конкретно знаємо, хто де знаходиться. 1618 осіб сьогодні на ранок, - пояснює керівник МВА.

За його словами, останніми днями люди майже не виходили на вулиці. Барабаш додав, що деякі з них хочуть евакуюватись, тому українцям у цьому допомагає місцева влада. "За цей тиждень вивезли 19 людей, тижнем раніше – 11", - повідомив очільник МВА.

Але більшість з тих, хто залишаються в Авдіївці, вважають, що "це вже остання битва". Зараз наші дадуть росіянам прикурити й вони підуть, тому нема сенсу виїжджати, пояснив логіку українців Барабаш.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?