Армія РФ атакувала дронами українські порти на Дунаї
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ атакувала дронами українські порти на Дунаї

Армія РФ атакувала дронами українські порти на Дунаї
Джерело:  online.ua

Злочинна армія РФ протягом ночі 24 липня атакувала дронами типу "Shahed" Дунайські порти на території Одеської області. Через ворожі атаки є постраждалі та руйнування. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про наслідки чергової атаки армії РФ по Одеській області 

За інформацією керівниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, сили ППО збили 3 ворожі БпЛА, однак внаслідок атаки були і влучання.

На жаль, є влучання в один з портів. Там зруйновано аграрний ангар, в якому зберігалось зерно. Пошкоджено ще кілька резервуарів для інших видів вантажів, нанесені ушкодження портовим обєктам, тобто крани та ін. Та є інформація про трьох працівників порту. Наслідки атаки уточнюються, - зазначила речниця ОК "Південь".

Окрім цього представники південного командування зазначили, що за попередньою інформацією на території порту поранення отримали 4 працівники.

Цієї ночі майже 4-х годинна атака дронами "Shahed-136" була спрямована по портовій інфраструктурі Дунаю. 3 дрони знищені силами протиповітряної оборони, - підкреслили в ОК "Південь".

Військові додали, що внаслідок удару по ангару із зерновими в одному з виробничих приміщень резервуара сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано.

Навіщо армія РФ атакує портову інфраструктуру

Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук зазначив, що на Одещині повітряна тривога продовжувалася 3 години 53 хв.

Вздовж усього узбережжя Дунаю порти відчували загрозу. Ворог намагався розвідати і способи захисту, в тому числі цих портів. Три дрони було знищено силами ППО, але, на жаль є влучання в один з портів – в аграрний ангар, в якому зберігалося зерно та пошкоджено ще декілька резервуарів для інших видів вантажів, - зазначила Гуменюк.

Також Гуменюк додала, що нанесено пошкодження певним портовим потужностям, зокрема, кранам, які забезпечують роботу порту

Вона наголосила, що ця атака свідчить про те, що ворог вдався до переорієнтації на ті порти, які вважалися альтернативними.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?