Археологи виявили моторошну знахідку на території Польщі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Археологи виявили моторошну знахідку на території Польщі

Археологи здійснили моторошну знахідку у Польщі
Джерело:  online.ua

Команді археологів вдалось розкопати на території Польщі останки обезголовленої дитини, які датують XIII сторіччям. 

Головні тези:

  • Археологи виявили останки обезголовленої дитини в Польщі, датовані XIII сторіччям, що викликало припущення про антивампірські практики.
  • Розкопки у Польщі допомагають зрозуміти практики та вірування населення середньовічної епохи, пов'язані з надприродними явищами та вампірами.
  • Велика кількість вампірських поховань в Польщі свідчить про поширений страх перед жахливими істотами та віру у міф про вампірів у суспільстві.
  • Дослідження останків в Польщі розкривають підтвердження активного поширення страху перед вампірами ще задовго до відомих інцидентів у XVII столітті.
  • Антивампірські практики, виявлені у знахідках археологів, свідчать про жахливі вірування та способи боротьби з потенційно небезпечними мерцями у Середньовіччі.

Що відомо про моторошну знахідку археологів у Польщі і до чого тут вампіри

Зазначається, що тіло дитини було придавлене важкими блоками.

Дике відкриття змушує замислитися про захопливу практику в середньовічній Польщі, а також про походження улюбленого і жахливого міфу про вампірів, — підкреслюється у публікації видання.

Дослідники припускають, що померла дитина могла хворіти на туберкульоз, адже саме важкі хвороби були пов’язані у жителів Середньовіччя із фантастичними та жахливими уявленнями.

У Польщі археологи розкопали останки обезголовленої середньовічної дитини
У Польщі виявили останки обезголовленої дитини

Підкреслюється, що ця знахідка допомогла науковцям встановити факт надприродніх вірувань в основі палацу єпископа християнської уніатської церкви в Хелмі.

Поховання явно демонструє ознаки антивампірських практик, які були спрямовані на те, щоб не дати мертвим воскреснути, — пояснює провідний археолог, доктор Станіслав Голуб.

Що відомо про масовий страх перед вампірами у Польщі

Підкреслюється, що на території Польщі було виявлено велику кількість вампірських поховань, серед яких останки жінки, яку поховали з косою поперек горла і замком на пальці ноги.

Міф про вампіра набув широкої популярності, коли в 17 столітті в Хорватії чоловік "повернувся з мертвих", і його довелося вбити. Але як доводять ці могили із Середньовіччя, міф був живий і здоровий і жахав Польщу задовго до того, як перо вперше торкнулося паперу, — підкреслюється у матеріалі видання.

Усе це підтверджує, що страх перед вампірами сягає корінням далі, ніж вважалося раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?