Астрономи нарешті знайшли місце для пошуку позаземних цивілізацій
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи нарешті знайшли місце для пошуку позаземних цивілізацій

Астрономи нарешті знайшли місце для пошуку позаземних цивілізацій
Джерело:  online.ua

Астрономи із Університету штату Пенсільванія в результаті свого нового дослідження дійшли висновку, що найкраще місце для пошуку древніх цивілізацій, які освоїли польоти у космосі, це відносно маловивчена область у центрі Чумацького Шляху.

Джерело: Sciece Alert

Вчені назвали місце, де можна шукати позаземні цивілізації

Використовуючи математичні моделі космічної колонізації науковці зрозуміли, що для поширення по всій галактиці цивілізації знадобиться набагато більше часу, ніж вік Чумацького Шляху. Проте вони не забули врахувати й новий фактор – рух зірок галактики.

"Чумацький Шлях не є статичним, як припускали минулі моделі, а скоріше є вихором матерії. Кораблі колоністів і зонди могли літати між небесними тілами, які самі перебувають у постійному русі", - йдеться в повідомленні.

Після завршення свого дослідження астрономи усвідомили, що рух зірок сприяє колонізації. Після того, як корабель прибув на придатну для проживання планету, там з'являється колонія, яка потім відправляє власний корабель кожні 100 000 років, якщо поблизу є ще не освоєний світ.

"Радіус дії корабля становить 10 світлових років, максимальна тривалість польоту – 300 000 років. Термін життя колонії – 100 мільйонів років, перш ніж вона загине, чи буде заселена заново, опинившись на шляху нової хвилі колонізації. Таким чином, виникає "фронт" колонізації. Як тільки він досягає центру галактики, щільність зірок у цьому регіоні стає каталізатором колонізації. Навіть при дуже консервативних швидкостях космічних кораблів з тими ж характеристиками, що у нас, велика частина Чумацького Шляху може бути заселена менш ніж за мільярд років", - пише видання.

За словами авторів цієї моделі, ядро галактики можна досліджувати на предмет наявності цивілізацій. У нас є пряма видимість центру Чумацького Шляху, а оскільки галактика формувалася зсередини назовні, то в центрі знаходяться старі планети, у яких було більше часу на розвиток життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?