Астрономи назвали дату наближення до Землі велетенського астероїда
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи назвали дату наближення до Землі велетенського астероїда

Астрономи назвали дату наближення до Землі велетенського астероїда
Джерело:  online.ua

Астрономи NASA звертають увагу на те, що до нашої планети наближається велетенський астероїд із групи Атона. Об'єкт має позначення 2007 UY1 – його вперше відкрили ще 15 років тому.

Джерело: NASA

Що відомо про астероїд із групи Атона, який летить до Землі

За словами астрономів, космічне тіло має у діаметрі близько 150 метрів - що важливо розуміти, за розмірами воно перевищує футбольне поле. Згідно з правилами Міжнародної ради футбольних асоціацій, максимальна довжина футбольного поля становить 120 метрів, максимальна ширина – 90 метрів.

Астероїд пролетить поряд із Землею (фото - NASA)

Експерти звертають увагу на те, що астероїд 2007 UY1 належить до групи Атонів (Aten), тобто його орбіта перетинає земну орбіту з внутрішньої сторони.

Враховуючи потенційний ризик зіткнення з нашою планетою такі об'єкти становлять інтерес для астрономів.

Об'єкт 2007 UY1 опиниться на мінімальній відстані від Землі вже у вівторок, 8 лютого. Попри велетенські розміри астероїда він не становить загрози для нашої планети, оскільки відстань до Землі складе приблизно 5,3 мільйона кілометрів, що дорівнює 14 дистанціям від нас до Місяця, - йдеться в повідомленні.

Що важливо знати про астероїди

Астероїд, або мала планета — тверде небесне тіло діаметром від 1 до 1000 км, що рухається по орбіті в Сонячній системі.

Варто звернути увагу на те, що від комет астероїди відрізняються тим, що не мають коми та характерного кометного хвоста.

За словами науковців, до запровадження терміну карликова планета астероїди також називали малими планетами. Однак резолюцією Міжнародного астрономічного союзу 2006 року встановлено нову термінологію щодо небесних тіл Сонячної системи. Тепер їх поділяють на три категорії: планети, карликові планети та малі тіла Сонячної системи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?