Астрономи описали майбутнє людства після смерті Сонця
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи описали майбутнє людства після смерті Сонця

Астрономи описали майбутнє людства після смерті Сонця
Джерело:  online.ua

Асторономам вдалося виявити екзопланету розміром з Юпітер, яка обертається навколо білого карлика – мертвої зірки, яка колись була подібна до нашого Сонця. За словами вчених, зоряна система на відстані 6500 світлових років від Землі стала тим, що чекає Сонячну систему приблизно через 5 мільярдів років.

Джерело: Engadget

Що чекає на людство після смерті Сонця

Як стверджують астрономи, коли жовтий карлик, такий як Сонце, вичерпує запаси водню й гелію, він розширюється до розмірів червоного гіганта та поглинає планети, розташовані на найближчих орбітах – найімовірніше, ними стануть Меркурій, Венера, Земля та Марс. Після цього зірка стиснеться до білого карлика – тьмяної зірки розміром з Землю, але набагато щільнішою, приблизно з половиною від своєї початкової маси.

Доля планет на найближчих орбітах для науковців уже зрозуміла, однак поки вони не змогли з'ясувати, що станеться з тілами на далеких орбітах, такими як Юпітер і Сатурн.

"Астрономи в обсерваторії Кека на Гаваях змогли виявити за допомогою телескопа "Кек II" екзопланету розміром приблизно в 1,4 раза більша від Юпітера. Вона обертається навколо тьмяного білого карлика розмірами приблизно 60% від розмірів Сонця по орбіті, схожій на орбіту Юпітера. У цій зоряній системі була виявлена ще одна планета, орбіта якої пролягає ближче до зірки. Відкриття вказує на те, що планети з широкими орбітами, ймовірно, зустрічаються частіше, оскільки вони здатні пережити смерть зірки", - йдеться в повідомленні.

За словами Девіда Беннета, одиного із авторів дослідження, смерть Сонця в будь-якому випадку спровокує загибель людства.

Проте, якщо вчены зрозуміють, як можна людям переміститися на один із супутників Юпітера або Сатурна, то у людства з'явиться шанс вижити. Однак, астрономи не приховують, що тоді ми зіткнемося з іншою серйозною проблемою - тепла від білого карлика буде вже недостатньо.

Читайте також:

  • Вчені заявили про "приреченість" Марсу до вимирання життя на планеті.

  • Астрономи з’ясували, що ж насправді знищує міжзоряні об’єкти в космосі.

  • Астрономи виявили частину речовини Всесвіту, якої не вистачало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?