Атака дронів РФ на Київ. У двох районах спалахнула пожежа, є постраждалі
Категорія
Україна
Дата публікації

Атака дронів РФ на Київ. У двох районах спалахнула пожежа, є постраждалі

ДСНС України
Атака

Росіняни вночі 22 грудня атакували дронами Україну. Внаслідок обстрілу у Соломʼянському та Дарницькому районах столиці спалахнула пожежа.

Наслідки атаки РФ на столицю

Як повідомили в ДСНС, у Соломʼянському районі внаслідок ворожого обстрілу виникло загоряння на 24 поверсі житлового будинку. Займання було ліквідовано до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.

У трьох квартирах часткове руйнування стін на 24-26 поверхах та ще у трьох — вибиті вікна.

За попередніми даними, постраждало двоє людей, з яких одну особу — госпіталізовано. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Також у Дарницькому районі внаслідок падіння уламків виникла пожежа у кімнаті на другому поверсі двоповерхового приватного недобудованого будинку. Пожежу ліквідовано на площі 20 кв. м. Постраждалих немає.

Як повідомили в Генштаб, російські війська у ніч на 22 грудня атакували України 28 ударними дронами, з них 4 збити не вдалося, решту знищено.

Що відомо про нічну атаку РФ по Україні

У ніч на 22 грудня агресор масштабно атакував низку областей України дронами "Шахед".

Близько 23:30 у Києві пролунали потужні вибухи. Уламки безпілотників пошкодили житлові будинки у трьох районах столиці. Постраждали двоє людей.

У результаті нічної дронової атаки у Київській області постраждали 3 приватні будинки, влучань в об’єкти критичної інфраструктури немає.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, цієї ночі 28 ударних безпілотників типу "Shahed" російські війська запустили з Росії (райони Курська, Приморсько-Ахтарська) і окупованого Криму (Чауда).

До відбиття повітряного нападу було залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито 24 "шахеди" у межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей.

Сили оборони півдня України повідомили, що у південних регіонах знищено 17 БпЛА типу "Shahed-131/136", випущених з тимчасово окупованого Криму: 10 дронів – на Миколаївщині, 4 – на Херсонщині, 3 – на Одещині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?