Австралія оштрафувала мережу Х Маска на 386 тис дол
Категорія
Технології
Дата публікації

Австралія оштрафувала мережу Х Маска на 386 тис дол

Ілон Маск
Джерело:  Reuters

Австралійський регулятор оштрафував платформу соціальної мережі X Ілона Маска на 610 500 австралійських доларів (386 000 доларів США) за відмову співпрацювати з розслідуванням щодо боротьби з насильством над дітьми.

Австралія оштрафувала мережу Х Маска на 386 тис дол

Зазначається, що комісія з електронної безпеки оштрафувала X, платформу, яку Маск ребрендував з Twitter, заявивши, що вона не відповіла на запитання, зокрема про те, скільки часу зайняло реагування на повідомлення про матеріали, що містять насильство над дітьми на платформі, і які методи вона використовувала для їх виявлення.

Якщо у вас є відповіді на питання, якщо ви дійсно залучаєте людей, процеси і технології для боротьби з незаконним контентом в масштабах і в усьому світі, і якщо це є вашим заявленим пріоритетом, то ви говорити про це досить легко, – сказала комісар Джулі Інман Грант, яка до 2016 року була директором з питань публічної політики в X.

Єдина причина, щоб не відповісти на важливі питання про незаконний контент і поведінку на платформах, полягає в тому, що у вас немає відповідей, – додала вона.

Відповідно до австралійських законів, які набули чинності в 2021 році, регулятор може змусити інтернет-компанії надати інформацію про їхні практики безпеки в Інтернеті або накласти на них штраф. Якщо X відмовляється платити штраф, регулятор може подати на компанію до суду, сказала Грант.

Що саме зробила компанія Маска

За словами регулятора, невідповідність X була серйозною, оскільки компанія не відповіла на запитання про те, скільки часу потрібно для реагування на повідомлення про жорстоке поводження з дітьми, які кроки були зроблені для виявлення жорстокого поводження з дітьми в прямих ефірах, а також про кількість співробітників, які займаються модерацією контенту, безпекою та державною політикою.

Мережа X повідомила регулятору, що її проактивне виявлення матеріалів про насильство над дітьми в публічних публікаціях припинилося після того, як Маск зробив компанію приватною.

І додала, що не використовує інструменти для виявлення матеріалів у приватних повідомленнях, оскільки "технологія все ще перебуває на стадії розробки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?