Австрія, Нідерланди та Швейцарія скасовують майже всі коронавірусні обмеження
Категорія
Світ
Дата публікації

Австрія, Нідерланди та Швейцарія скасовують майже всі коронавірусні обмеження

Австрія, Нідерланди та Швейцарія скасовують майже всі коронавірусні обмеження
Джерело:  online.ua

Три європейські країни вирішили зняти коронавірусні обмеження, які були чинними більше двох років. Уряди вирішили скасувати їх через низьку небезпеку штаму Омікрон, який, хоч і є більш заразним, проте не призводить до великої кількості госпіталізацій.

Джерело: Kurier, Swissinfo, Politico

Австрія знімає більшість коронавірусних обмежень

5 березня в Австрії будуть скасовані всі заходи безпеки щодо коронавірусу. Їх дотримуватися доведеться лише у вразливих місцях, тобто в будинках престарілих і лікарнях.

У країні знову відкриють нічні магазини, заборона на споживання їжі на публічних заходах також більше не буде діяти.

Маски все ще є обов’язковими у лікарнях та будинках для старих, у громадському транспорті та його зупинках, в супермаркетах, аптеках, банках та на пошті. У всіх інших місцях діє лише рекомендація носити маски у приміщеннях.

Швейцарія скасовує COVID-паспорти

З 17 лютого людям у Швейцарії більше не потрібно буде пред’являти сертифікат Covid для відвідування барів, ресторанів та інших закритих місць, таких як спортивні зали, театри чи концертні зали.

Уряд також оголосив про те, що більше не буде обмежень на розмір приватних зібрань у Швейцарії, а для великих заходів більше не потрібно буде подавати заявки на отримання дозволу.

Маски більше не будуть обов’язковими в школах, магазинах, концертних залах чи на роботі. Але вони залишаться обов’язковими до кінця березня в громадському транспорті та в закладах охорони здоров’я.

Уряд також дотримується вимоги, щоб люди з позитивним тестом на Covid-19 перебували в ізоляції п’ять днів.

Нідерланди знімають всі обмеження

Уряд Нідерландів оголосив, що скасовує всі обмеження щодо COVID-19, починаючи з 25 лютого.

Усі публічні заклади, включаючи кінотеатри, ресторани та бари, зможуть відновити нормальну роботу на повну потужність вперше за майже два роки.

Маски та соціальне дистанціювання більше не будуть обов’язковими в більшості місць, але все ще будуть потрібні в громадському транспорті та в аеропортах.

Нідерланди є однією з кількох європейських країн, які вирішили скасувати всі обмеження щодо пандемії, після Данії, Швеції, Англії та Норвегії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?