Австрія закриває кордони для туристів
Категорія
Світ
Дата публікації

Австрія закриває кордони для туристів

Австрія закриває кордони для туристів
Джерело:  online.ua

Зважаючи на запровадження суворого карантину з 22 листопада, Австрія закриває кордон для туристичних поїздок. При цьому обмеження також діятимуть як для вакцинованих, так і для невакцинованих громадян країни. Туризм наразі неможливий, зважаючи на вищезгаданий карантин, а також цілковите обмеження діяльності закладів всієї готельно-ресторанної та торгової сфери.

Джерело: Посольство України в Австрії

"Через закриття готелів, хостелів, торгових центрів, кафе та ресторанів поїздки до Австрії з туристичною метою є неможливими", - йдеться у повідомленні посольства України в цій країні.

До речі, в Австрії також вводитимуть більш жорсткі обмеження навіть для вже вакцинованих осіб. Вакцинованою вважатиметься людина, яка отримала другу дозу не пізніше, аніж 9 місяців до моменту визначення приналежності. Дотепер щепленими вважалися ті, хто отримав другу дозу вакцини щонайбільше за 12 місяців до моменту проходження контролю.

Після завершення карантину в Австрії діятиме вимога показувати сертифікати про вакцинацію або документ, який підтверджує одужання від коронавірусу. Щоправда, дітей до 12 років звільнили від цієї необхідності.

У музеях, транспорті, магазинах обовʼязково носити маску типу FFP2. Ця п'ятишарова маска більш надійно захищає від потрапляння вірусу.

У яких випадках можна буде відвідати Австрію попри COVID-карантин

Та у посольстві додають, що існує низка поважних причин, через які громадян інших країн, зокрема, України все ж можуть впустити в країну, майже цілковито заблоковану карантинними обмеженнями. Йдеться, зокрема, про відвідування родичів, лікування, сімейні обставини, службові поїздки, похорон тощо.

Для таких осіб в’їзд без реєстрації та без карантину буде можливий із сертифікатом про повну вакцинацію однією з визнаних в країні вакцин, якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше ніж за 14 днів до в’їзду.

Без карантину можна потрапити в країну з підтвердженням про одужання після захворювання на коронавірус, у такому випадку потрібна медична довідка англійською або німецькою мовою про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів (документ має бути оформлений англійською або німецькою мовами).

Медична довідка про наявність нейтралізуючих антитіл більше не вважається доказом перенесеної хвороби.

Сертифікати вакцинації/одужання у додатку "Дія", визнаються австрійською стороною, однак, вони мають бути оформлені англійською або німецькою мовою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?