Автомобільний гігант Stellantis розробляє нове покоління електромобілів
Категорія
Технології
Дата публікації

Автомобільний гігант Stellantis розробляє нове покоління електромобілів

Dodge Charger Daytona
Джерело:  online.ua

Автомобільний концерн Stellantis спільно з компанією Factorial розробляє моделі електроавтівок з твердотільними батареями, зокрема, на моделях Dodge Charger Daytona. 

Головні тези:

  • Stellantis спільно з Factorial розробляє нове покоління електромобілів з твердотільними батареями.
  • Перші електромобілі з твердотільними батареями вийдуть на дороги вже у 2026 році.
  • Твердотільні батареї мають вигоди перед традиційними літій-іонними: вища щільність енергії, менша вага, покращена продуктивність та потенціал для зниження вартості.
  • Вкладення Stellantis в інноваційне виробництво Factorial вказує на серйозні наміри розвитку електромобілів з твердотільними батареями.
  • Твердотільні батареї обіцяють скорочений час зарядки, більший запас ходу та більшу безпеку у порівнянні з традиційними літій-іонними акумуляторами.

Що відомо про нове поколіня електромобілів з твердотільними батареями

Зокрема, у компанії зазначили, що перші електромобілі з твердотільними батареями з’являться на дорогах вже у 2026 році.

Очікується, що випуск Dodge Charger Daytona стане ключовим етапом у переході на масове виробництво електрокарів з твердотільними батареями.

Ці електромобілі матимуть твердотільні батареї виробництва Factorial з енергоємністю понад 390 Вт·год/кг.

Stellantis готується випустити нове покоління електромобілів
Dodge Charger Daytona

В компанії зазначають, що цей тип батарей має низку суттевих переваг над традиційними літій-іонними акумуляторами, зокрема, вищу щільність енергії, меншу вагу, покращену продуктивність та потенціал для подальшого зниження вартості транспортного засобу.

Відомо, що компанія Stellantis інвестувала 75 млн доларів у розробку виробництва Factorial ще у 2021 році.

Інтегруючи інноваційне акумуляторне рішення Factorial в платформу STLA Large, ми підтверджуємо його потенціал для розширення нашої лінійки електромобілів, гарантуючи, що в найближчі роки клієнти отримають вигоду від поліпшеної продуктивності, більшого запасу ходу і більш швидкого часу зарядки, — пояснює головний інженер і технолог компанії Stellantis Нед Курик.

Що відомо про технології твердотільних батарей в електрокарах

Твердотільні батареї — це тип батареї, у якій використовуються тверді електроди та електроліти, на відміну від рідких або полімерних гелевих електролітів, які використовуються в традиційних літій-іонних батареях. 

Виробники таких батарей стверджують, що час заряджання буде значно скорочено, вони надаватимуть автівці більший запас ходу, а також гарантуватимуть захищеність від пожеж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?