Volvo відкликає понад 70 тис електромобілів нової флагманської моделі. Що сталося
Категорія
Технології
Дата публікації

Volvo відкликає понад 70 тис електромобілів нової флагманської моделі. Що сталося

Вольво
Джерело:  Bloomberg

Компанія Volvo Car AB відкликає близько 72 тисяч одиниць своєї нової флагманської моделі — повністю електричного електромобіля EX30 — через проблему з програмним забезпеченням.

Головні тези:

  • 77 тисяч нових електромобілів Volvo моделі EX30 відкликають через проблему з програмним забезпеченням.
  • Помилка центрального екрана призводить до переходу спідометра в тестовий режим, виконання оновлення ПЗ є обов'язковим для усунення проблеми.
  • Крім того, Volvo переносить виробництво електромобілів з Китаю до Бельгії, спростовуючи чутки щодо митних тарифів ЄС на китайський транспорт.
  • Перенесення виробництва моделей EX30 і EX90 може також стосуватися деяких моделей для Великої Британії.
  • Євросоюз розгляне введення тимчасових тарифів на китайські електромобілі, що може призвести до змін у виробництві та експорті цих автомобілів.

Volvo відкликає понад 70 тис нових електрокарів

Після новини про помилку в роботі центрального екрана автомобіля, яка призводить до переходу спідометра в тестовий режим під час запуску двигуна, акції автовиробника впали на 3,5% на початку торгів у Стокгольмі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Однак, згідно із заявою, зробленою Volvo в понеділок, для усунення помилки необхідно оновити програмне забезпечення.

За словами представника компанії, відкликання не стосується жодної іншої моделі Volvo.

Volvo переносить виробництво електромобілів з Китаю до Бельгії

Компанія Volvo Car AB оголосила про перенесення виробництва електромобілів з Китаю до Бельгії, спростувавши чутки, що причиною цього стало запровадження Євросоюзом митних тарифів на китайські електричні транспортні засоби

Крім перенесення виробництва моделей Volvo EX30 і EX90 до Бельгії, автовиробник також може перенести складання деяких моделей Volvo, призначених для Великої Британії.

Спершу повідомлялось, що компанія переносить виробництво до Бельгії у відповідь на наміри Євросоюзу.

Однак згодом Volvo спростувала ці чутки, заявивши, що заплановане перенесення виробництва EX30 і EX90 з Китаю до Бельгії не є спробою уникнути потенційних тарифів, які, як очікується, будуть введені Європейським Союзом на електромобілі китайського виробництва.

Євросоюз повідомить виробникам електромобілів в Китаї вже наступного тижня, чи буде він вводити тимчасові тарифи з 4 липня, які підвищать імпортні мита вище нинішнього рівня в 10%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?