Байден назвав умову вступу України в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден назвав умову вступу України в НАТО

Джо Байден
Джерело:  Голос Америки

Президент США Джо Байден прокоментував перспективу вступу України до НАТО та висловив американську позицію щодо цього питання.

Чи буде Україна в НАТО

Президент Джо Байден заявив, що НАТО є в майбутньому України. Україна стане членом НАТО, тільки США мусять переконатися, що вона виграє війну.

Президент США наголосив, що дуже пишається, яким потужним і об’єднаним є НАТО. 

Безперечно, НАТО є в майбутньому України, ми тільки маємо переконатися, що вони виграють війну. Ми говорили з президентом Зеленським, з лідерами Групи семи у Вільнюсі і підкреслили необхідність довгострокової допомоги Україні. Тому йдемо крок за кроком, – підсумував він.

До слова, 12 грудня президент Володимир Зеленський прибув у Білий дім для зустрічі із президентом США Джо Байденом на тлі зусиль щодо збереження військової підтримки з боку Вашингтона. 

Шлях України до НАТО

Нагадаємо, 30 вересня 2022 року сталося відомо, що Україна подає заявку на вступ до НАТО за прискореним порядком. Україна очікувала отримати запрошення на вступ до НАТО під час літнього саміту у Вільнюсі, але цього не сталося.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголошує, що Україна не зможе приєднатися до Альянсу, поки не закінчаться активні бойові дії.

Україна отримала від НАТО рекомендації щодо вступу. Це сталося за підсумками Ради Україна-НАТО, засідання якої відбулося у Брюсселі 29 листопада. Рекомендації стосуються первинних реформ для вступу до Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?