Байден підписав законопроєкт про часткове фінансування уряду США до осені
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден підписав законопроєкт про часткове фінансування уряду США до осені

The White House
Байден

Підписаний законопроєкт передбачає фінансування протягом усього фінансового року до 30 вересня департаментів і агенцій федерального уряду США. Документ охоплює половину бюджетних законопроєктів для фінансування американського уряду.

Байден підписав законопроєкт про фінансування уряду

Президент США Джо Байден поставив свій підпис на законопроєкті про фінансування частини американського уряду до кінця фінансового року.

Про це повідомляє Білий дім.

Дякуємо лідерам Шумеру та Макконнеллу, сенаторам Мюррею та Коллінзу, спікеру Майку Джонсону, лідеру Джеффрісу та представникам Грейнджер і ДеЛауро за їх керівництво, — заявили в Білому домі.

Американський Конгрес планує 22 березня прийняти другий пакет з шести законопроєктів про фінансування на весь рік, що залишилися. Цей пакет стосуватиметься міністерств оборони, внутрішньої безпеки, охорони здоров'я та соціальних служб.

Загроза шатдауну в США

Конгрес США з вересня 2023 року не міг дійти згоди щодо бюджету на 2024 фінансовий рік. Республіканці вимагали скоротити витрати та посилити безпеку кордонів.

Однак американським законодавцям вдавалося декілька разів погоджувати тимчасове фінансування уряду, щоб запобігти шатдауну — зупинки роботи федеральних установ — та домовитися про річне фінансування.

Сьогодні Сенат США слідом за Палатою представників схвалив фінансування половини урядових установ до кінця цього фінансового року. Після цього документ передали на підпис президенту США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?