Байден узгодив з Конгресом США законопроєкт про бюджет-2024
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден узгодив з Конгресом США законопроєкт про бюджет-2024

The White House
Байден

Законопроєкт про фінансування уряду США на поточний рік скоро буде проголосований Конгресом.

Байден домовився з Конгресом щодо законопроєкту про фінансування уряду США

Президент США Джо Байден узгодив з республіканцями й демократами в конгресі законопроєкт про фінансування уряду США до кінця фінансового року, тобто до кінця вересня

Про це йдеться в заяві президента США щодо державного фінансування, оприлюдненій на сайті Білого дому.

Ми дійшли згоди з лідерами конгресу щодо подальших дій у питанні законопроєктів про фінансування уряду до кінця року. Палата представників і Сенат зараз працюють над завершенням розробки пакета, який можна швидко винести на розгляд, і я негайно його підпишу.

Джо Байден

Джо Байден

Президент США

Найгострішим питанням цього законопроєкту було обговорення фінансування міністерства внутрішньої безпеки США, зокрема через ситуацію на південному кордоні США. Демократи й республіканці по-різному підходять до розв'язання питання нелегальної міграції.

За правилами палата представників має три дні на розгляд законопроєкту, перед тим як винести його на голосування.

Раніше спікер Майк Джонсон заявляв, що пріоритет для палати представників — затвердження бюджетного законодавства. Мовляв, лише після цього він може винести на розгляд законопроєкт про фінансування України й інших партнерів.

Ситуація з пакетом допомоги США Україні

13 лютого сенат США остаточно затвердив закон, що містить пакет допомоги Україні.

14 лютого спікер палати представників конгресу США Майк Джонсон заявив, що наразі республіканці не мають у планах голосувати за законопроєкт щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, адже США мають подбати про свої проблеми, перш ніж розв’язувати їх у всьому світі.

16 лютого палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не проголосувавши за ухвалений сенатом законопроєкт із пакетом допомоги Україні.

19 лютого президент США Джо Байден заявив, що готовий зустрітися із Майком Джонсоном, аби обговорити законопроєкт щодо допомоги Україні. Зустріч відбулася 27 лютого.

1 березня після голосування у конгресі Байден підписав закон, який тимчасово продовжить фінансування федеральних установ, аби запобігти урядовому шатдауну в державі.

12 березня Білий дім оголосив про надання Україні військової допомоги на 300 млн дол Це — перший пакет озброєнь від Сполучених Штатів Америки в 2024 році.

Білий дім назвав найкращим способом підтримати Україну ухвалення двопартійного законопроєкту на понад 60 млрд дол і закликав спікера Джонсона винести документ на розгляд.

15 березня міноборони США розкритикувало ініціативу Джонсона про підтримку України у вигляді кредиту замість ухвалення двопартійного законопроєкту з допомогою на понад 60 млрд дол.

19 березня під час пресконференції за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" глава Пентагону Ллойд Остін запевнив, що він продовжуватиме співпрацю зі своїми колегами, аби допомога США Україні стала можливою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?