Байден екстрено подзвонив Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден екстрено подзвонив Путіну через Україну

Байден екстрено подзвонив Путіну через Україну
Джерело:  online.ua

13 квітня американський лідер Джо Байден під час перших телефонних переговорів з очільником Кремля Володимиром Путіним закликав його знизити напруженість на кордоні України, де російська влада концентрує військові сили.

Джерело:  сайт  Білого дому

Про що говорили Байден та Путін

"Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України. Президент висловив наше занепокоєння з приводу раптового нарощування російської військової потужності в окупованому Криму і на кордонах України та закликав Росію знизити напруженість", - повідомляє пресслужба Білого дому.

Окрім того, наголошується, що під час переговорів обговорювалися низка регіональних і глобальних питань, в тому числі намір США і Росії продовжити діалог про стратегічну стабільність з низки питань контролю над озброєннями і проблем безпеки, ґрунтуючись на продовженні терміну дії нового Договору про скорочення ядерної зброї.

"Президент Байден також ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати будуть діяти рішуче на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії, такі як кібернапади і втручання у вибори", - сказано в повідомленні.

Адміністрація американського лідера заявила, що очільник Білого дому підтвердив свою головну ціль - побудову стабільних і передбачуваних відносин з офіційною Москвою відповідно до інтересів Вашингтону.

Окрім того, президент США озвучив пропозицію в найближчі місяці органузувати зустріч на вищому рівні в третій країні для обговорення всього спектру проблем, що стоять перед командами Джо Байдена та Володимира Путіна.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?