Байден обіцяє приборкати величезні ціни на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден обіцяє приборкати величезні ціни на нафту

Байден обіцяє приборкати величезні ціни на нафту
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден офіційно заявив, що його команда незабаром обговорить питання високих цін на нафту. Як стверджує американський лідер, в офіційного Вашингтона є інструменти, які допоможуть впоратися зі зростанням ціни "чорного золота".

Джерело: "Голос Америки"

Байден буде боротися із ростом цін на нафту

 "У нашому арсеналі є й інші інструменти, які ми можемо використовувати у відповідний час. Ми можемо отримати більше енергопродуктів через трубопровід, образно та буквально кажучи", – заявив президент США 6 листопада, відповідаючи у Білому домі на запитання журналіста про те, чи санкціонує він продаж нафти зі стратегічного резерву держави.

ОПЕК+ проігнорувала заклик команди Байдена

Варто звернути увагу на те, що ОПЕК+, група нафтовиробників, що включає Саудівську Аравію, Росію та інші країни, не погодилася на прохання офіційного Вашингтону вийти за рамки попереднього плану збільшення видобутку нафти на 400 тисяч барелів на день, починаючи з грудня.

"Я не очікую, що ОПЕК відповість, що Росія та/або Саудівська Аравія дадуть відповідь на наше прохання. Вони збираються закачати ще трохи нафти. Інша річ, чи вони закачають достатньо нафти", - наголосив Джо Байден.

Що потрібно знати про ситуацію на ринку нафти

Як уже згадувалося раніше, 9 березня 2020 року світовий ринок нафти сколихнув "чорний понеділок" — найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни у Перській затоці. Ця подія спровокувала ще декілька обвалів цін — на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію у найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.

12 квітня 2020 року члени ОПЕК+ вирішили скоротити видобуток нафти в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?