Байден отримав секретну доповідь розвідки про походження коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден отримав секретну доповідь розвідки про походження коронавіруса

Байден отримав секретну доповідь розвідки про походження коронавіруса
Джерело:  online.ua

Розвідці США так і не вдалося розкрити таємницю походження коронавіруса. У доповіді спецслужб, яку вже передали главі Білого дому Джо Байдена, немає однозначного твердження ні на користь версії природного походження вірусу - випадкового зараження людини від тварини, ні на користь версії про штучне походження коронавіруса і його ймовірний виток з лабораторії в Ухані.

Джерело: The Washington Post

Доповідь про походження коронавіруса, представлена розвідкою Байдену, поки засекречена. Але в найближчі дні, як очікується, її зміст частково оприлюднять.

Поки ж відомо, що висновки доповіді непереконливі. У ній немає конкретної відповіді на питання, як же все ж таки з'явився коронавірус. У розвідці виправдалися за провальний результат розслідування. Кажуть, що розвідувальне співтовариство не змогло знайти відповідь на це питання, оскільки їм повинні займатися вчені, а не співробітники спецслужб.

Сам Байден, який підозрює Китай в штучному створенні і розповсюдженні коронавіруса, поки не прокоментував результати розслідування розвідки США.

Коронавірус може мати штучне походження - які є докази

Норвезька вірусолог Біргер Серенсен і професор лондонського Університету Святого Георгія Ангус Далгліш ще в минулому році написали статтю про штучне походження коронавируса. На думку дослідників, шіповідний, або спайк-білок, що дозволяє коронавірусу зв'язуватися з заражаємою кліткою, був змінений в ході експериментів, що проводилися в Китаї. Вони стверджують, що ряд з чотирьох амінокислот з позитивним зарядом міг бути внесений в структуру шиповидного білка лише штучно, що істотно збільшило здатність вірусу інфікувати клітини.

Тоді статтю норвезьких вірусологів піддали критиці. Вчені заявили, що структура шиповидного білка коронавіруса могла змінитися природним шляхом в процесі еволюції.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус поки не виключає жодної версії про походження та поширення коронавируса. При цьому в звіті місії ВООЗ, яка провела розслідування про джерело інфекції в Ухані, найбільш імовірним називали шлях передачі вірусу від людини до тварини. Наступний етап розслідування ВООЗ офіційний Пекін заблокував.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?