Байден відповів на запитання Зеленського щодо вступу в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден відповів на запитання Зеленського щодо вступу в НАТО

Байден відповів на запитання Зеленського щодо вступу в НАТО
Джерело:  online.ua

Під час телефонної розмови з американським лідером Джо Байденом глава держави Володимир Зеленський отримав відповідь на своє запитання щодо членства України в НАТО, яке він раніше озвучував в інтерв’ю відомим медіа.

Джерело: "ЄП"

Про що запитував Зеленський

Нещодавно під час інтерв’ю Axios президент України розповідав про плани щодо своїх майбутніх перемовин з Джо Байденом. "В мене є дуже просте запитання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?" - заявив тоді Володимир Зеленський.

Що важливо розуміти, раніше Джо Байден не розкривав свого ставлення до прагнення України якнайшвидше приєднатися до НАТО.

Що відповів Байден щодо вступу в НАТО

Однак під час першої телефонної розмови з очільником Білого дому Зеленський, по суті, отримав відповідь на своє публічно поставлене запитання.

"Коротко відповідь переказав Білий дім у пресрелізі, де йдеться, що Байден підкреслив "підтримку плану Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях". "Лідери погодилися, що ці реформи є центральними для євроатлантичних прагнень України", – йдеться в заяві Білого дому.

Українські журналісти звертають увагу на те, що такою є дипломатична мова, за правилами якої одна держава (США) не може вимагати у іншої (України) реформ – може лише запрошувати до їх прискорення, натякаючи на перспективи.

Медіа припускають, що Зеленський міг просто не почути або не зрозуміти заклик, оскільки у пресрелізі Банкової ця фраза звучала інакше: "Джо Байден висловив підтримку прогресу України у питанні здобуття членства в НАТО".

"Небезпеку того, що Київ не почув основні сигнали з Вашингтона, підкреслила також наступна комунікація від влади, зазначається у статті", - йдеться в статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?