Байден відправляє в Європу тисячі американських військових — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден відправляє в Європу тисячі американських військових — відома причина

Байден відправляє в Європу тисячі американських військових — відома причина
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден дозволив Міноборони США направити до 3 000 резервістів у Європу через російсько-українську війну, яка досі знаходиться в активній фазі.

Джерело:  CNN

В Європу незабаром прибудуть тисячі резервістів із США

Байден 13 липня уповноважив Пентагон направити до 3 000 резервістів до Європи, оскільки війна Росії в Україні триває, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, приблизно 100 000 військовослужбовців США уже знаходяться у Європі. Ця кількість почала стрімко зростати після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Джо Байден уже ухвалив рішення про те, що американські резервісти будуть брати участь в операції "Атлантична рішучість"(Atlantic Resolve) – ротаційному розгортанні, яке зміцнює східний фланг НАТО.

У Пентагоні не приховують, що це операція на випадок надзвичайних ситуацій, яка надасть резервістам такі ж переваги, як і військовослужбовцям строкової служби.

За словами директора з операцій Об'єднаного штабу генерал-лейтенанта Дугласа Сімса, таке нове позначення "приносить користь військовослужбовцям та сім'ям внаслідок збільшення повноважень, прав та доступу до сил та особового складу резерву".

Окрім того, зазначається, що Пентагон має намір відправити більше сил і засобів на допомогу Європейському командуванню США.

Байден озвучив прогноз щодо тривалості війни в Україні

Як вважає президент США Джо Байден, російсько-українська війна не може тривати роками, адже ресурси сторін обмежені.

Ба більше, американський лідер прогнозує, що очільник Кремля незабаром все-таки усвідомить, що це не в інтересах РФ.

Немає жодної можливості, щоб він виграв війну в Україні. Він уже програв цю війну, – наголосив Джо Байден.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?