Байден зустрівся із Зеленським і оголосив про новий пакет допомоги. Що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Байден зустрівся із Зеленським і оголосив про новий пакет допомоги. Що відомо

Байден зустрівся із Зеленським і оголосив про новий пакет допомоги. Що відомо
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський в рамках участі у саміті G7 в Японії провів зустріч із американським лідером Джо Байденом, який у свою чергу оголосив про новий пакет військової допомоги України.

Джерело:  CNN

Що відомо про зустріч Зеленського із Байденом і нову військову допомогу від США 

За словами прессекретаря глави держави Сергія Никифорова, під час зустрічі Зеленський обговорював із Байденом новий пакет військової допомоги Україні та актуальні проблеми українських військових у забезпеченні всім необхідним.

Також обговорять практичні кроки приєднання США до коаліції винищувачів, як само та коли саме, які темпи. Думаю, президент України підніме питання формули миру. Ми чуємо багато мирних ініціатив з відусіль, однак щоб не розпорошувати зусилля, необхідно концентрувати їх на одній. Саме Україна точно знає, що потрібно найбільше. Саме українська формула миру повинна бути пріоритетною, - зазначив Никифоров.

У той же час керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що до нового пакета військової допомоги від США на суму 375 млн доларів увійшли:

  • додаткові боєприпаси для HIMARS;

  • артилерійські снаряди;

  • протитанкові керовані ракети TOW;

  • протитанкові системи Javelin і AT-4;

  • мостові системи;

  • броньовані медичні машини;

  • вантажівки та причепи для перевезення важкої техніки;

  • тепловізійні системи;

  • запчастини та інше польове обладнання.

За інформацією видання Sky News, під час зустрічі із Зеленським Байден зазначив, що США і надалі усіляко сприятимуть посиленню обороноздатності України на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни.

За словами президента США, пакет допомоги включає боєприпаси, артилерію та бронетехніку.

Джозефе Байден, дякую за лідерство, за зброю, за рішення про тренування пілотів. Вірю, що крила нашої спільної свободи будуть очевидно найміцнішими у світі, - зазначив зі свого боку Зеленський.

 Зеленський: російські військові злочинці знищили Бахмут, а не захопили 

Відповідаючи на питання, чи залишається Бахмут під контролем України, Володимир Зеленський відповів: "Я думаю, що ні".

На сьогоднішній день Бахмут лише в наших серцях, - зазначив глава держави.

За його словами, зруйнувавши місто і захопивши територію, російські військові нічого не домоглись, адже в Бахмуті майже нічого не залишилось.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?