Отримання винищувачів F-16 стане історичним моментом — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Отримання винищувачів F-16 стане історичним моментом — Зеленський

Отримання винищувачів F-16  стане історичним моментом — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, отримання Україною винищувачів F-16 від західних партнерів стане історичним моментом для Європи та світу, що визначить архітектуру безпеки в регіоні.

Джерело: виступ Зеленського на саміті G7

Що відомо про отримання Україною винищувачів F-16

Коли наші пілоти знатимуть F-16 і коли в нашому небі з’являться ці машини, це матиме значення не лише для України. Це буде історичний момент для всієї архітектури безпеки у Європі та світі, - підкреслив Зеленський.

Президент зазначив, що захист повітряного простору стане повноцінним лише тоді, коли системи ППО доповнюватимуться сучасними винищувачами.

Він подякував партнерам за надані системи протиповітряної оборони, а саме Patriot, Iris-T, NASAMS, Crotale, Samp-T. Зеленський зазначив, що вони не лише дають захист, а й "створюють глобальний бренд безпеки для демократії".

Я вдячний і за рішення про тренування наших пілотів на сучасних винищувачах, - підкреслив Зеленський.

Також відомо, що на саміті G7 Зеленський провів зустріч із президентом США Джо Байденом.

Що означають тренування українських пілотів на F-16 для Росії 

За словами канцлера Німеччини Олафа Шольца, плани західних союзників щодо тренування українських пілотів на F-16 посилають чіткий сигнал Кремлю, що злочинній армії РФ не варто розраховувати на перемогу в Україні.

При цьому канцлер Німеччини не очікує, що літаки F-16 будуть поставлені в Україну найближчим часом, зазначивши, що підготовка пілотів – це тривалий проект і "США ще остаточно не вирішили, що буде наприкінці.

Проект має сигнал для Росії: Росія не може розраховувати на перемогу, якщо зробить ставку на довгу війну, - наголосив Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?