Візит в Європу спрямований на створення коаліції винищувачів для України — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит в Європу спрямований на створення коаліції винищувачів для України — Зеленський

Візит в Європу спрямований на створення коаліції винищувачів для України — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володмир Зеленський заявив, що однією з цілей його поїздки до Європи є створення коаліції винищувачів.

Джерело: пресконференція Зеленського та Шольца

Україна працює над створенням коаліції винищувачів

Ми зараз працюємо над створенням коаліції винищувачів, і частково мої візити столицями Європи спрямовані саме для цього. Я думаю, що у нас буде успіх. Я сьогодні буду звертатися і до німецької сторони, щоб підтримали Україну в цій коаліції. Для нас це важливо, - сказав він.

Зеленський зазначив, що обговорення винищувачів відбудеться з Олафом Шольцом під час другої частини їхньої зустрічі.

Час для дій саме зараз. Ми всі хочемо, щоб ця війна нарешті закінчилась, але закінчилась справедливим і чесним миром. Україна і вся Європа мають бути вільними. Саме зараз час, щоб вже цього року ми визначили завершення цієї війни. Вже цього року ми можемо зробити поразку агресора незворотньою.

Шольц сказав, що з початку повномасштабної війни Німеччина надала Україні багато допомоги й сьогодні РФ потрібно змусити покинути територію України.

Ми вже багато чого доставили, що стосується ППО - це Patriot, IRIS-T, також Gepard, а також інша зброя, різні артсистеми, системи залпового вогню. Це те, на чому ми концентруємось, - сказав він.

Також його попросили прокоментувати "мирні ініціативи" Бразилії.

Потрібно скрізь говорити про те, що Україна готова до миру, але вона по праву і за нашої повної підтримки вимагає, що це не повинно означати просто заморожування конфлікту. Добре, коли й інші країни докладають зусиль для досягнення миру, але вони повинні тримати в голові, що це не може бути проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?