Беленюк прокоментував наміри українського борця Новікова змінити громадянство
Категорія
Спорт
Дата публікації

Беленюк прокоментував наміри українського борця Новікова змінити громадянство

Беленюк прокоментував наміри українського борця Новікова змінити громадянство
Джерело:  online.ua

Український борець греко-римського стилю та народний обранець Жан Беленюк прокоментував інформацію про те, що його колега Семен Новіков може змінити громадянство на болгарське. Варто звернути увагу на те, що кожен із них виступає у ваговій категорії до 87 кілограм. Ба більше, вони є головними суперниками за право називатися першим номером збірної.

Джерело: Tribuna.com

Беленюк прокоментував плани Новікова щодо зміни громадянства

На переконання Беленюка, українські спортивні функціонери повинні зробити все можливе, щоб борець Семен Новіков залишився виступати під нашим прапором.

"Не можна розкидатися спортсменами, які вже показали значний результат і мають потенціал його розвивати. Робити такі подарунки іншим країнам – не в наших інтересах. Україна вже вклала у Семена значні ресурси. Федерація та Міністерство спорту мають зробити все, щоб він залишився. Погано, коли спортсмени взагалі думають про те, щоби покинути збірну", - озвучив свою думку з цього приводу Жан Беленюк.

Олімпійський чемпіон відверто зізнається, що ця новина для ньго особисто була несподіванкою. Беленюк уже встиг поспілкуватися з головним тренером збірної Володимиром Шацьким та в.о. президента асоціації Юрієм Копитком, які також хочуть, щоб Семен залишився.

"Знаю, у нього зараз непростий етап: така сама травма плеча, як і перед Олімпіадою. Його прооперували. Можливо, це психологічно впливає та демотивує. Новіков – сильний спортсмен, який може багато зробити для української греко-римської боротьби. Його потрібно вислухати та зрозуміти, в чому річ", – пояснив Жан Беленюк.

Що відомо про Семена Новікова

Український спортсмен з Харковц став чемпіоном Європи у 2020 році, на турнірі Семен заміняв Беленюка, який тоді займався своєю політичною кар'єрою.

Що важливо розуміти, саме Новіков - перший в історії України дворазовий чемпіон світу у віці до 23 років.
Цьогоріч йому вдалося вибороти перемогу на міжнародному турнірі з боротьби, що відбувся в Україні, а також на турнірі у Польщі.

Читайте також:

  • Беленюк заявив про готовність боротися з Путіним-вбивцею

  • Готовий стати мером Києва — у Кличка з’явився новий конкурент.

  • Олімпіада в Токіо: Беленюк назвав серйозну проблему збірної України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?