Беленюк заявив, що хоче продати свою золоту медаль з Олімпіади в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Беленюк заявив, що хоче продати свою золоту медаль з Олімпіади в Токіо

Беленюк заявив, що хоче продати свою золоту медаль з Олімпіади в Токіо
Джерело:  online.ua

Український спортсмен та народний депутат фракції “Слуга народу” Жан Беленюк, який здобув єдину золоту медаль України на Олімпійських Іграх-2020 у Токіо, вирішив продати нагороду на аукціоні. Про це борець греко-римського стилю повідомив у своїх соцмережах.

Джерело: Facebook Беленюка.

“Друзі, хочу зробити добру справу! Дуже багато людей вже зробили фото з моєю золотою медаллю, яку я привіз з Токіо. Вона - честь і гордість нашої країни і вдячний Богу і команді, що саме мені пощастило привезти єдину золоту медаль для України!

Але ще я хочу зробити так, щоб ця медаль принесла користь, а не просто лежала на полиці. Думаю провести аукціон і продати її, а всі виручені гроші, передати на благодійну допомогу хворим дітям!”, - зазначив Беленюк.

Також спортсмен запитав поради в користувачів соцмережі, чи підтримують вони його рішення.

Зазначимо, що ця золота олімпійська нагорода стала першою для 30-річного спортсмена в його кар’єрі. Одночасно з цим медаль стала також першою для України в цілому на Іграх у Токіо, і виявилася єдиною.

Реакція соцмереж

Думки френдів і підписників олімпійського чемпіона розділилися. Частина з них похвалила Беленюка за добре серце, інші ж написали, що нагороду продавати все ж не варто.

  • Дуже гідне рішення! Емоції від перемоги лишаться з тобою назавжди і це головне!

  • Я вважаю - не треба цього робити. Створити Фонд допомоги таким дітям, внести туди частину своїх призових, закликати друзів, спортсменів, нардепів…

  • Досягнута мрія, виконана ціль - таке не можна продавати. А дітям і так можете допомогти. Ви ж народний депутат - є можливості.

  • Це дуже благородно, Жан! Ви справжній чемпіон і патріот нашої країни.

  • Жан, медаль може і не потрібно продавати. Вона твоя і зароблена титанічними зусиллями. Є інші варіанти, наприклад, лот: тренування з Жаном Беленюк. Думаю, бажаючих придбати такий лот буде досить.

Читайте також:

  • Жан Беленюк виборов перше "золото" для України на Олімпіаді в Токіо.

  • Олімпіада в Токіо: Беленюк назвав серйозну проблему збірної України.

  • Беленюк заявив про готовність боротися з Путіним-вбивцею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?