Bellingcat знайшла нові факти про катівню "Ізоляція"
Категорія
Світ
Дата публікації

Bellingcat знайшла нові факти про катівню "Ізоляція"

Bellingcat знайшла нові факти про катівню "Ізоляція"
Джерело:  online.ua

Розслідувачі із Bellingcat офіційно заявили, що нарешті змогли знайти докази того, що катівня "Ізоляція" у Донецьку – це структура, підконтрольна Федеральній службі безпеки Росії. Прое це першим розповів очільник відділу розслідувань видання Христо Грозєв.

Джерело: "Свобода слова Савіка Шустера"

Bellingcat знайшла докази, що катівня "Ізоляція" підконтрольна ФСБ РФ

"Ми розпочали це розслідування після мого знайомства зі Стасом Асєєвим… Перша частина нашого розслідування була досить швидкою, нескладною – ми змогли виявити російські паспорти трьох катів… це Кривоніс, Бутенко, Єремичів. Я прочитав книгу Станіслава (Асєєва – ред.), я зрозумів, що цю справу треба довести до міжнародного кримінального суду. І треба шукати не лише тих, хто займався тортурами, а тих, хто їм давав накази, хто їх руками виривав зізнання. Для мене було зрозуміло, хто стоїть над ними, хто їх курує. І ось упродовж року ми змогли дійти досить високо, і зрозуміти, що це підконтрольна структура російської ФСБ", - наголосив Христо Грозєв.

За словами представника Bellingcat, усі куратори, які там були з ФСБ РФ, робили все можливе, щоб захистити свою особистість вигаданими особами та прізвиськами, однак розслідувачам все-таки вдалося знайти саме справжніх кураторів та їхні справжні особи.

Як стверджує Христо Грозєв, над матеріалом його команда працює разом із колегами – російським виданням The Insider та з "Радіо Свобода".

Він звернув увагу на те, що все, що вони дізналися, оприлюднять уже незабаром, а так само нарешті назвуть імена кураторів з ФСБ Росії.

Окрім того, Христо Грозєв повідомив, що Bellingcat візьметься також й за інше питання – чому Куликовський, будучи 2 роки в Україні, не потрапив до рук правосуддя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?