"Блідій молі — кінець". Вийшов документальний фільм про РДК від медіа Online.UA
Категорія
Україна
Дата публікації

"Блідій молі — кінець". Вийшов документальний фільм про РДК від медіа Online.UA

Джерело:  online.ua
Документальний фільм про “Російський добровольчий корпус”

Відеопродакшн українського медіа Online.UA випустив документальний фільм "Блідій молі — кінець" про “Російський добровольчий корпус” (РДК). Бійці РДК розповіли, чому вони воюють, яке їхнє ставлення до України і як вони планують перемогти у війні проти путінської Росії.

Документальний фільм про “Російський добровольчий корпус”

З літа 2022 року РДК воює на стороні України на Авдіївському, Лиманському напрямках, Запоріжжі. Корпус неодноразово здійснював рейди у прикордонні регіони РФ з метою ліквідації агентів ФСБ, ворожої техніки і живої сили.

Автори фільму "Блідій молі — кінець" мали на меті висвітлити ідеологію бійців РДК і дослідити мотивацію, яка привела їх до лав Корпусу у складі ЗСУ. Зйомки проходили на бойових позиціях РДК, тренувальних майданчиках та засекречених локаціях. Адже у Кремлі бояться "Російський добровольчий корпус", тому РДК опинився у списку терористичних організацій у Росії.

Дивіться документальний фільм "Блідій молі — кінець" про "Російський добровольчий корпус”. Прем’єра відбулась на ютуб-каналі Online.UA:

Документальний фільм про “Російський добровольчий корпус”

Насамперед Росія у тому вигляді, в якому вона є зараз, не існуватиме. Тому що вже зараз ми можемо спостерігати, що Далекий Схід живе своїм життям, Сибір живе своїм життям, Урал живе своїм життям. Ісламські республіки, такі як Татарстан, Чечня, Дагестан, Інгушетія — у них своя абсолютно історія. Вони навіть не приховують, що Дагестан — це не Росія, Чечня — це не Росія, — акцентує командир РДК Денис Нікітін.

Командир РДК Денис Нікітін
Командир РДК Денис Нікітін (фото: online.ua)

Бійці РДК називають себе “русскими” та не ототожнюють себе з росіянами — громадянами держави-терористки.

Люди, які вірять у цілі “СВО”, нехай їдуть у “СВО”. Ми на них чекаємо, сподіваємося, що їх приїде якомога більше. Тому що з цими людьми неможливо вже щось зробити. Їм неможливо щось довести чи їх перевиховати. Тому я вважаю, що вони мають приїхати і померти. Ті люди, які сумніваються... мені здається, майже два роки сумнівів — це якось забагато. І людям пора вже починати визначатися із системою координат у житті, — пояснює свою позицію начальник штабу РДК Олександр “Фортуна”.

Начальник штабу РДК Олександр “Фортуна
Начальник штабу РДК Олександр “Фортуна” (фото: online.ua)

Ідеолог корпусу Володимир “Кардинал” акцентує на тому, що злочинний режим країни-агресорки забороняє будь-які прояви національно-культурних автономій в РФ.

Якби я народився, наприклад, інгушем, я б звернувся до президента Інгушетії зі своєю проблемою. І він би доніс цю проблему сакральному Володимиру Путіну. А руському звернутися нема до кого, у нього немає представника. Тобто Путін — президент росіян. Саме через те, що колись давним-давно було зроблено такий цивілізаційний вибір, руським доводиться вмирати під Авдіївкою. Просто тому, що такими є геополітичні інтереси держави Російська Федерація, яка насправді до них не має жодного стосунку, — каже ідеолог РДК “Кардинал”.

Ідеолог РДК “Кардинал
Ідеолог РДК “Кардинал” (фото: online.ua)

Також своїми враженнями поділився командир мінометного взводу РДК Олексій Льовкін. Його в Росії називають агентом ГУР, маргінальним співаком і “нацистом”.

Читати російські ЗМІ означає шкодити своєму психічному здоров'ю. Держава, яка стала терористом, взагалі символом зла в усьому світі... якісь негативні характеристики від її імені для мене набагато кращі, ніж якби вони мене хвалили і казали, що я, навпаки, у чомусь гарний, — каже Льовкін.

Командир мінометного взводу РДК Олексій Льовкін
Командир мінометного взводу РДК Олексій Льовкін (фото: online.ua)

Дізнайтесь більше, переглянувши стрічку "Блідій молі — кінець" від Online.UA.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну на боці українців воюють декілька добровольчих іноземних підрозділів. Їхні воїни протистоять російській навалі пліч-о-пліч з українцями, відстоюють загальнолюдські цінності та борються за незалежність нашої країни. Всі вони підкреслюють, що мета в них одна — перемога України.

З моменту початку підлої загарбницької війни проти України Росія скалічила життя мільйонів громадян нашої держави. Країна-агресорка щодня вбиває українців, цинічно атакує мирні міста з усіх доступних видів зброї, вбиває та викрадає тисячі українських дітей, намагаючись всіма силами позбавити їх щасливого майбутнього та української ідентичності.

В офіційних джерелах політики та інші публічні особистості країни-терористки не втомлюються повторювати: вони не зупиняться, доки наша вільна та волелюбна Україна не перестане існувати.

Цього не можна допустити. Світ має здолати та покарати це зло.

Про Online.UA

Online.UA — українське незалежне інтернет-видання та відеопродакшн, яке працює власною редакцією, забезпечує безплатним поштовим сервісом мільйони українців, спростовує фейки російської пропаганди та знімає документальні проєкти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?