Бен Воллес може піти з посади міністра оборони Британії — The Times
Категорія
Політика
Дата публікації

Бен Воллес може піти з посади міністра оборони Британії — The Times

Бен Воллес може піти з посади міністра оборони Британії  — The Times
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у вересні може піти з посади після чотирьох років роботи.

Джерело: The Times

Воллес планує піти з політики

Газета Times повідомляє, що прем’єр Ріші Сунак готується змінити свою провідну команду, намагаючись перезавантажити свій уряд до наступних виборів.

Кажуть, що 53-річний Уоллес вважає, що його час на посаді міністра оборони добігає кінця, і він зважує, чи піти з уряду, - пише видання.

Він обіймав цю посаду за трьох прем’єр-міністрів і допомагав керувати відповіддю Великої Британії на низку військових криз, особливо вторгнення Росії в Україну.

Однак прем’єр-міністру не вдалося переконати президента Байдена та інших світових лідерів у тому, що Воллес має стати генеральним секретарем НАТО.

Публічна відмова від роботи, яку хотів Воллес, змусила деяких його колег засумніватися, чи хоче він залишитися в політиці.

Воллес, який був близьким соратником Бориса Джонсона, розглядає можливість повністю залишити політику. Він продовжує підтримувати Сунака та уряд, і кажуть, що його рішення не пов’язане з нинішніми труднощами Консервативної партії.

Наступним міністром оборони країни може стати Джон Глен, головний секретар казначейства, міністр безпеки Том Тугендхат і міністр закордонних справ Анн-Марі Тревельян.

Воллес зробив суперечливу заяву про Україну на саміті НАТО

Минулого тижня Воллес викликав суперечки, коли сказав, що Велика Британія не є службою доставки зброї в Україну і що «люди хочуть бачити подяку».

Президент України Зеленський у відповідь сказав, що «ми завжди вдячні», додавши: «Я не знав, що він мав на увазі, і як ще мені висловити слова вдячності?».

Потім Воллес пояснив, що обговорював виклики, які можуть виникнути щодо майбутніх поставок зброї.

Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що в багатьох країнах і в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, яка є у Великій Британії. Це був коментар не про уряди, а більше про громадян і депутатів у всьому міжнародному співтоваристві, — наголосив очільник Міноборони Великої Британії.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?