Безос запропонував NASA свій місячний модуль замість контракту з Маском
Категорія
Технології
Дата публікації

Безос запропонував NASA свій місячний модуль замість контракту з Маском

Безос запропонував NASA свій місячний модуль замість контракту з Маском
Джерело:  online.ua

Засновник космічної компанії Blue Origin Джефф Безос звернувся до NASA із пропозицією про співпрацю в створенні місячного посадкового модуля - за цей контракт його сторона покриє 2 мільярди доларів витрат.

Джерело: CNBC

За оприлюдненими даними, Безос готовий відмовитися від усіх виплат з боку американського відомства за два наступних фінансові роки. Також компанія власноруч фінансуватиме проєкт з розробки ракети, яка виведе місячний модуль на низьку та навколоземну орбіту.

Водночас Blue Origin хоче отримати від аерокосмічної структури фіксовану суму.

“Пропозиція не є відтермінуванням, а прямою і постійною відмовою від платежів з боку NASA. Це дасть державі час надолужити згаяне”, - цитують медіа лист Безоса до адміністратора NASA Білла Нельсона.

Місячна місія NASA

У квітні агенція узгодила контракт зі SpaceX Ілона Маска на розробку й будівництво місячного посадкового модуля з екіпажем. Цю співпрацю за програмою Human Landing Systems було оцінено в 2,89 мільярда доларів США.

Цьому передували 10-місячні контракти з SpaceX, Blue Origin і Dynetics для підготовки проєктів, які стануть підгрунтям для місячних модулів.

Утім, вже у травні компанія Маска отримала тимчасову зупинку контракту на тлі скарг конкурентів.

Джефф Безос і космос

Після короткого польоту до кордону космосу найбагатший чоловік планети повернувся на Землю з ідеєю відправити всю промисловість, яка забруднює навколишнє середовище, на орбіту.

Безос із власною командою спрямував на орбіту 20 липня. Він провів декілька хвилин на висоті понад 100 кілометрів разом із молодшим братом, 82-річною пілотесою Воллі Франк і 18-річним нідерландцем Олівером Дейменом.

Вони з Ілоном Маском вже давно конкурують у напрямку комерційних космічних польотів - не перший раз бізнесмени обмінювалися “шпильками”. Утім, попри критику з боку конкурентів, компанії Безоса вдалося захопити собі територію під сонцем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?