У США запропонували новий податок на космічні подорожі
Категорія
Технології
Дата публікації

У США запропонували новий податок на космічні подорожі

У США запропонували новий податок на космічні подорожі
Джерело:  online.ua

У Палаті представників Конгресу Сполучених Штатів виступили з ініціативою щодо введення нового акцизного податку на проведення комерційних космічних польотів після резонансу щодо космічного туризму.

Джерело: Forbes

Автором законодавчої ініціативи став представник Демократичної партії Ерл Блюменауер. На його думку, коли світ переходить у стадію стрімкого розвитку комерційних туристичних польотів у космос, необхідний захист від викидів вуглекислого газу.

Новий податок стягуватимуть виключно з комерційних польотів, “мета яких не належить до наукових досліджень”

Передбачається, що новий податок буде прогресивним до висоти, на яку планують піднятися від поверхні апарати. Фактично пропонується ввести одну ставку для польотів висотою між 50 та 80 милями, а також набагато вищу для апаратів, які підіймаються понад 80 миль.

Представник конгресмена Даніель Коен додав, що також може бути введена норма про додатковий податок на кожного з пасажирів. Наприклад, йдеться про 10% акцизу аналогічно до того, як зараз оподатковують у Сполучених Штатах квитки на авіарейси.

“Освоєння космосу - це не відпустка для багатих, яка не піддається оподаткуванню. Точно так же, як нормальні американці платять податки при купівлі авіаквитків, мільярдери, які літають в космос, аби не робити нічого, що має наукову цінність, повинні робити те ж саме, а потім і деякі інші”, - прокоментував свою ініціативу сам Блюменауер.

Космічний туризм у 2021

У липні світ спостерігав одразу за двома різними проєктами, які фактично стануть підґрунтям для розвитку туризму на колоземну орбіту.

Перший - політ мільярдера Річарда Бренсона на ракетоплані SpaceShip Unity 22. Він рішуче був налаштований обійти мільярдера, засновника Amazon і Blue Origin Джеффа Безоса у космічних перегонах й зробити космічний туризм реальним для кожного охочого.

Утім, пізніше Безос критикуватиме Бренсона за те, що той не перетнув на своєму апараті справжню межу космосу в 100 кілометрів. Цей умовний показник затверджений на міжнародному рівні, а SpaceShip Unity 22 дійсно піднявся лише вище 80 кілометрів - це космічна межа за американським законодавством.

Також Джефф Безос із власною командою спрямував на орбіту 20 липня. Він провів декілька хвилин на висоті понад 100 кілометрів разом із молодшим братом, 82-річною пілотесою Воллі Франк і 18-річним нідерландцем Олівером Дейменом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?