Безпілотники "Байрактар" планують виготовляти в Україні – посол
Категорія
Україна
Дата публікації

Безпілотники "Байрактар" планують виготовляти в Україні – посол

Безпілотники "Байрактар" планують виготовляти в Україні – посол
Джерело:  online.ua

Посол України в Туреччині Василь Боднар озвучив плани щодо виготовлення в Україні безпілотників "Байрактар". Між турецькою компанією Baykar і Міноборони України підписано меморандум про створення навчального центру та центру з ремонту цих апаратів. Посол також каже про створення заводу для повного циклу їх виробництва в Україні, йдеться про терміни в декілька місяців.

Джерело: Радіо Свобода

"Насправді, це питання, мабуть, місяців, а не років. І вже роботи ведуться щодо того, аби виділити відповідну земельну… Та інформація, якою я володію, каже про повномасштабне виробництво безпілотних апаратів "з нуля", які можуть використовуватись як для потреб Збройних сил України, так і для постачання на ринки третіх країн", - розповів Боднар.

Посол також зазначив, що ударні оперативно-тактичні середньовисотні безпілотники "Байрактари" зацікавили чимало європейських та азіатських країн. Однією з важливих характеристик цих літальних апаратів є велика тривалість польоту.

Бондар констатує, що в в галузі військово-морських технологій, ракет та двигунів між Україною та Туреччиною є чимало майданчиків для плідної співпраці.

Зважаючи на те, що виробничі потужності в Туреччині досить заповнені, посол вважає, що ця країна і сама зацікавлена у створенні додаткових виробництв повного циклу.

"Щоб освоювати нові ринки і спільно проводити як випробування, так і пізніше, можливо, навчання деяких іноземних колег, аби володіти цією технологією і спільно формувати оборонну сферу", - додає він.

Наразі між Україною і Туреччиною діє низка угод, які регулюють діяльність спільного підприємства з виготовлення безпілотників нового типу Akinci. Зі свого боку, українська сторона займається поставкою двигунів і інших запчастин для них.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу звернувся з публічною вимогою після використання ЗСУ безпілотника Bayraktar на Донбасі. Він обурений тим, що Анкару звинувачують у використанні Bayraktar, наголосивши, що Київ не повинен використовувати ім’я Туреччини у зв’язку з цією зброєю.

Зі свого боку, глава МЗС України Дмитро Кулеба, коментуючи стурбованість Німеччини, яку також викликало застосування ЗСУ ударного безпілотника , заявив, що Україна нічого не порушила. Він порадив німецьким партнерам давати оцінки з урахуванням повного контексту ситуації.

Читайте також:

  • Мінус одна гаубиця: ЗСУ вперше застосували проти окупантів ударні безпілотники Bayraktar.

  • Україна отримала перший турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2.

  • Україна поставила на місце Німеччину за обурливі закиди на користь Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?