Біг Бен зазвучить у новорічну ніч вперше за останні 4 роки
Категорія
Світ
Дата публікації

Біг Бен зазвучить у новорічну ніч вперше за останні 4 роки

Біг Бен зазвучить у новорічну ніч вперше за останні 4 роки
Джерело:  online.ua

У Лондоні вперше за останні 4 роки у новорічну ніч зазвучить знаменита годинникова вежа Біг Бен, яка весь цей час перебувала на ремонті.

Джерело:  CNN

Біг Бен повертається до роботи

В останній раз годинникова вежа звучала 21 серпня 2017 року, перед тим, як закритись на капітальний ремонт.

Англійська компанія Cumbria Clock Company взялася відремонтувати циферблат годинника, ударний механізм і більше тисячі деталей.

Сам годинник важить більше 5 тон, а його висота більше 2 метрів.

Мати в руках кожну гайку та болт – величезний привілей. Це буде досить емоційно, коли все закінчиться – буде смуток, що проект завершено, але щастя, що ми отримали його, і все знову працює, - один із членів парламентської команди механіків годинника Ян Вестворт.

В той час як назва Біг-Бен в даний час відноситься до всієї вежі з годинником, насправді це назва найбільшого дзвона всередині вежі, який використовується для відбивання годинника.

Фото - Pixabay.com

Біг-Бен, що знаходиться всередині Елізабет-Тауера у будівлі лондонського парламенту, відстежує час у столиці Великобританії з 1859 року. Це найбільший ремонтний проект у її історії, вартість якого становить 79,7 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 107 доларів США). мільйонів).

Новий рік в Києві

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що у новорічну ніч столичний громадський транспорт буде працювати на 2 години довше.

Зокрема, у ніч з 31 грудня на 1 січня столичний фунікулер працюватиме цілодобово. На 2 години довше працюватиме метрополітен та наземний транспорт загального користування.

Окрім цього Києві відкриють 15 пунктів прийому новорічних ялинок, де дерева подрібнять на щепу для мульчування хвойних рослин. Принести деревце на утилізацію можна буде в будні з 07:00 до 21:00 до 31 січня включно.

Пункти почнуть працювати вже 4 січня 2022 року. У підприємстві «Київзеленбуд» та КП «Дарницьке ЛПГ» пояснюють, що взимку технологія мульчування допомагає захистити ґрунт від промерзання, а в теплу пору року допомагає рослинам зберегти вологу та запобігає не тільки від пересихання, але й від перегріву.

Для порівняння, торік жителі столиці принесли до пунктів утилізації 6,5 тисячі новорічних ялинок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?