У Києві взялись за демонтаж “цар-балконів” на історичних будівлях
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві взялись за демонтаж “цар-балконів” на історичних будівлях

У Києві взялись за демонтаж “цар-балконів” на історичних будівлях
Джерело:  online.ua

У Києві почали демонтувати з історичних будівель центру міста так звані "цар-балкони". Волонтери називають своєю метою відновлення первісного вигляду будинків, багато з яких належать до архітектурних пам'яток.

Джерело: "Наш Київ"

«Дебалконізацію» міста ініціювала громадська організація «Містетика», представники якої пропонують власникам квартир на безоплатній основі повернути житлу колишній вигляд. Йдеться також про те, щоб позбутися пластикових вікон, які далеко не завжди вписуються в загальну конструкцію будівлі.

На жаль, коли балкон використовується як шафа забутих речей, то вони не лише перевантажують її конструкцію, а й погіршують загальний стан будівлі. Згодом власники такого балкона забувають про переваги використання цього простору, здатного не лише покращити якість їхнього життя, а й вартість нерухомості, — кажуть в організації.

Починають весь процес із переговорів із власниками житла, під час яких обговорюють усі за, проти, побутові питання, пов'язані з процесом відновлення. Вже на наступному етапі йде пошук спеціалістів та необхідного обладнання. Ті, у свою чергу, проводять оцінку стану будівлі. Фінальний штрих - облаштування та декор відновленого балкона.

Першою людиною, яка погодилася на витівку, стала молода людина, яка планує використовувати надалі оновлений простір як місце для сніданку. Волонтери демонтували пластиковий цар-балкон та відновили оригінальну металеву огорожу.

У Гідропарку відкрили 80-метрову сноутюбінгову гірку

Нещодавно ми повідомляли, що в Гідропарку до шкільних канікул відкрили 80-метрову сноутюбінгову гірку. Варто звернути увагу на те, що наразі вона є найбільшою в українській столиці.

Зимову локацію створено у рамках "Динопарку" який працює в столичному Гідропарку з травня. Він є найбільшим парком з-поміж однойменної української мережі. Адже на території площею 1,5 гектара розмістилися понад 100 фігур динозаврів. Більшість – роботизованих, реальних розмірів, а на деяких гостям пропонують прокататися верхи, — йдеться в повідомленні КП "Гідропарк".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?