Бійці Третьої штурмової назвали свіжі втрати армії РФ в Авдіївці
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці Третьої штурмової назвали свіжі втрати армії РФ в Авдіївці

Військові ЗСУ
Джерело:  online.ua

Бійці 3-ої ОШБр відійшли на підготовлені позиції на околицях Авдіївки на Донеччині, попередньо завдавши російським окупантам численних втрат. 

Що відомо про ситуацію в районі Авдіївки

У бригаді зазначають, що попри перевагу у кількості живої сили, авіації та артилерії і бронетехніки, дронів, і за умов скидання до сотні КАБ щодня на позиції ЗСУ, російські окупанти продовжують зазнавати шалених втрат:

  • понад 1500 загиблих;

  • понад 3500 поранених;

  • понад 20 одиниць бронетехніки.

Зазначається, що бійці Третьої штурмової до самого моменту відведення не дозволяли російським окупантам здійснити повне оточення позицій.

Бригада відійшла на підготовлені позиції в околицях Авдіївки і вирівняла лінію фронту. Поки росіяни не зменшують наступальних обертів. Продовжуємо тримати оборону на Авдіївському напрямку, - зазначають бійці Третьої ОШБр.

За словами спікера 3-ої ОШБр Олександра Бородіна у коментарі журналістам видання LIGA.net, станом на вечір суботи, 17 лютого, триває виведення українських підрозділів з Авдіївки.

Це складна операція. Тому що такі операції часто складніші, ніж штурмові. Вони повинні бути синхронними і злагодженими, потрібна чітка комунікація з різними підрозділами. Але поки все проходить успішно. Чому це так складно - тому що важливо, що ми задали ворогові ту лінію фронту, яку вважаємо за потрібну. Відповідно, зараз її утримуємо, - пояснює Бородін.

Він зазначив, що в районі Авдіївки діє потужне і численне угруповання російських окупантів.

Чи залишаються в Авдіївці українські військові

За інформацією партизанського руху АТЕШ, після відходу підрозділів Сил оборони з Авдіївки у місті продовжують діяти ДРГ.

Українські партизани, які залишаються у місті, зазначають, що у російських окупантів навіть близько не має ніякого святкового настрою з приводу захоплення Авдіївки, оскільки наразі їм не дають спокою українські ДРГ.

Малими групами у формі противника проводять диверсії на позиціях росіян і завдають їм значних втрат. За останні кілька годин провели кілька таких рейдів і знищили до десяти осіб особового складу, - зазначають у АТЕШ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?