Білий дім дав пораду Зеленському щодо контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім дав пораду Зеленському щодо контрнаступу ЗСУ

Білий дім дав пораду Зеленському щодо контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Джо Байдена закликає українського лідера Володимира Зеленського та Збройні сили України не зволікати з контрнаступом, щоб мати можливість закріпити успіхи на полі бою.

Джерело:  Politico  з посиланням на своїх інсайдерів у адміністрації президента США

Команда Байдена радить Україні не зволікати з контрнаступом

Як вдалося дізнатися американським журналістам, адміністрація Джо Байдена справді закликала президента України Володимира Зеленського закріпити свої здобутки, завдавши контрудару.

За словами чиновників, Білий дім також рекомендував команді Зеленського готуватися до наступу вже зараз, оскільки зброя і допомога з Вашингтона і Європи надходять безперешкодно, – зазначає видання і додає, що є побоювання, що "підтримка з боку європейських сусідів України може стати обмеженою".

Окрім того, Politico звертає увагу на те, що президент США незабаром вирушить до Польщі, щоб провести переговори з лідером країни Анджеєм Дудою та керівництвом НАТО.

Журналісти припускають, що Джо Байден може загострити увагу на необхідності міжнародної спільноти не сходити зі шляху постійної та потужної підтримки України.

Попри успіхи України, Росія все ще контролює майже 20 відсотків території України, і конфлікт сповільнився до жорстокої війни на виснаження, - пише видання.

Коли може відбутися новий контрнаступ ЗСУ

На переконання аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські захисники можуть розпочати масштабний контрнаступ протягом наступних декількох місяців, якщо Захід встигне надати ЗСУ усю необхідну військову допомогу.

Україна, ймовірно, і надалі матиме можливість розпочати широкомасштабний контрнаступ протягом наступних кількох місяців, але її здатність зробити це значною мірою залежатиме від того, наскільки швидко і в яких масштабах Захід надасть їй необхідну військову допомогу, зокрема танки і бронемашини, — йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?