Білий дім заперечив розмови про членство України в НАТО в обмін на здачу територій
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім заперечив розмови про членство України в НАТО в обмін на здачу територій

Білий дім заперечив розмови про членство України в НАТО в обмін на здачу територій
Джерело:  online.ua

Білий дім спростував нещодавню заяву представника НАТО про те, що Україна могла б поступитися територіями в обмін на членство в НАТО.

Джерело: Держдеп

У Білому домі прокоментували заяву представника НАТО

Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу прокоментував дискусії щодо обміну територій України на членство в НАТО. Він сказав, що це не обговорюється.

Ми вже говорили про спроби допомогти знайти шлях до членства. Ми публічно заявляли, що НАТО буде в майбутньому України, і на Вільнюському саміті Альянс підтримав цю цю ідею та підтримав ідею, за якою можна розробити шлях для цього остаточного членства.

За його словами, зараз у центрі уваги має бути допомога Україні у відсічі російської агресії і продовженні звільнення територій.

Вони (українці, - ред.) мають прогрес щодня. Хоча вони сказали, що це не так далеко чи так швидко, як їм хотілося б, але вони досягають прогресу. І ми будемо продовжувати їх підтримувати. Ви щойно бачили ще одне оголошення про допомогу у сфері безпеки від Сполучених Штатів лише цього тижня, тож саме на цьому ми зосереджені.

Про що сказав представник НАТО

16 серпня директор приватного офісу генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга Стіан Єнссен заявив, що одним із рішень війни може бути пропозиція Україні здати території Росії в обмін на місце у військовому альянсі НАТО.

Він озвучив цей коментар під час панельних дебатів у південній Норвегії. Заява викликала обурення України, а у самому НАТО багато дипломатів були здивовані.

Цей коментар став «сюрпризом» для представників країн НАТО, сказав високопоставлений дипломат із Західної Європи, додавши, що «такий компроміс ніколи не обговорювався на раді з союзниками».

Пізніше Єнссен сказав, що слова були помилкою і він не повинен був так говорити.

Ці коментарі доводять, що наші занепокоєння мають підстави, що ведуться дискусії щодо використання членства в НАТО як розмінної монети в переговорах з Росією, — сказав анонімний український чиновник.

Високопоставлений центральноєвропейський дипломат зазначив, що заява була великою помилкою.

Читайте також:

  • У НАТО вибачились за скандальну заяву щодо торгів суверенітетом України

  • Абсолютно незрозуміло. Данілов обурився через скандальну пропозицію НАТО щодо України

  • У НАТО пояснили скандальну пропозицію стосовно відмови України від своїх територій

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?