У НАТО вибачились за скандальну заяву щодо торгів суверенітетом України
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО вибачились за скандальну заяву щодо торгів суверенітетом України

У НАТО вибачились за скандальну заяву щодо торгів суверенітетом України
Джерело:  online.ua

Офіційний представник НАТО Стіан Йенссен вибачився за власну скандальну заяву стосовно переговорів щодо передачі Росії частини українських територій в обмін на членство в Альянсі.

Джерело: VG

Що відомо про пояснення представника НАТО 

Моя заява про це була частиною більшої дискусії щодо можливих майбутніх сценаріїв в Україні, і я не повинен був так говорити. Це була помилка, - зазначив глава канцелярії генсека НАТО Єнса Столтенберга.

Він наголосив, що зараз найважливіше - це підтримувати Україну, Збройні сили якої продовжують контрнаступ.

Багато хто прокоментував, що це відбувається трохи повільніше, ніж вони сподівалися. Я все ж хотів би додати до цього зерно оптимізму, як я також сказав під час дебатів у Арендалі. Треба пам’ятати, що на початку війни була стурбованість тим, що Україна може розвалитися протягом тижнів і днів, - зазначив Йенссен.

Представник НАТО підкреслив, що наразі головне питання полягає в тому, скільки окупованих Росією українських територій зможуть звільнити ЗСУ.

Цього не сталося взагалі. Вони показали героїчну боротьбу з вищою силою. Зараз тема в тому, скільки території Україна здатна повернути, - наголосив Йенссен.

Що відомо про скандальні заяви

Вчора Єнссен заявив, що Україна може вступити до НАТО в обмін на території, які захопила Російська Федерація.

Я вважаю, що одним із рішень може бути відмова України від території і отримання членства в НАТО в обмін на це, - зазначив представник НАТО.

Він розповів, що наразі вже тривають дискусії про майбутній статус України в контексті Альянсу після війни. Зокрема, лунають опції з відмовою Києва від частини території.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?