У НАТО пояснили скандальну пропозицію стосовно відмови України від своїх територій
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО пояснили скандальну пропозицію стосовно відмови України від своїх територій

У НАТО пояснили скандальну пропозицію стосовно відмови України від своїх територій
Джерело:  online.ua

У НАТО заявили, що позиція блоку стосовно підтримки України "чітка та незмінна", попри заяви очільника апарату генерального секретаря НАТО Стіана Єнссена про можливість прийняття України в Альянс у випадку поступок територією на користь Росії.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на посадовця НАТО

У НАТО прокоментували пропозицію щодо відмови України від територій

Ми повністю підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України, як підтвердили лідери НАТО на Вільнюському саміті в липні. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і ми віддані досягненню справедливого і тривалого миру, - заявив журналістам представник Альянсу.

Він також звернув увагу на те, що український народ повинен самостійно вирішувати, коли і на яких умовах досягти миру.

За його словами, для усіх гравців на міжнародній арені давно зрозуміло, що існує потреба у безпекових домовленостях, які б гарантували, що війна не повториться.

Що відомо про скандальну ідею НАТО щодо відмови України від своїх територій

15 серпня очільник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен неочікувано для всіх заявив, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на "відмову" від частини своєї території.

Він також звернув увагу на те, що таке важливе рішення повинен ухвалювати винятково український народ.

На цю пропозицію миттєво відреагував офіційний Київ. Дивну ідею уже розкритикували радник глави ОПУ Михайло Подоляк та представники МЗС України.

Розміняти територію на парасольку НАТО? Дивно. Тобто свідомо піти на програш демократії, заохочення глобального злочинця, консервацію російського режиму, знищення міжнародного права й обов’язкове перенесення війни на інші покоління, — написав Подоляк.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?