Білл Гейтс неанонсовано викупив готель на Червоній площі з видом на Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

Білл Гейтс неанонсовано викупив готель на Червоній площі з видом на Кремль

Білл Гейтс неанонсовано викупив готель на Червоній площі з видом на Кремль
Джерело:  online.ua

  Співзасновник американської корпорації Microsoft Білл Гейтс напередодні став власником контрольного пакету акцій мережі Four Seasons, якій належать зокрема готелі у Москві та Петербурзі - з першої можна побачити Кремль.

Джерело: Financial Times

За оприлюдненими даними, до мережи належать готелі “Москва” у прямо на Червоній площі російській столиці, а також Lion Palace у Санкт-Петербурзі. Останній розташований поблизу Ісааківського собору.

Згідно з уточненням, інвестиційний фонд Гейтса Cascade Investment придбав 23,75% акцій Four Season за 2,21 мільярда доларів США. Раніше фонд контролював до 47,5% компанії, тож після укладання угоди американський бізнесмен володіє повним контролем - 71,25% акцій.

На крок на зустріч Гейтсу погодився саудівський принц аль-Валід ібн Талаль. Його холдингова компанія Kingdom Holding наразі володіє 23,75% акцій. Ще 5% володіє засновник і голова ради директорів Four Seasons Ісадор Шарп.

Станом на момент придбання акцій Гейтсом мережу готелів оцінювали приблизно у 10 мільярдів доларів США. У Kingdom Holding очікували на пропозицію від підходящого інвестора, а в цілому пропозиції вони отримували регілярно.

Що відомо про Four Seasons

Мережу готелів заснував у Канаді ще 1960 року згаданий Шарп. Наразі у володінні її знаходиться 121 готель, курорт і 46 резиденцій. Штаб-квартира знаходиться у канадському Торонто.

Відповідно даним експертів Forbes, готельна компанія отримала за підсумками 2018 року близько 32 мільйонів доларів США від роботи об’єктів на території Росії.

Готель Москва з видом на Кремль

Відповідний об’єкт з’явився у російській столиці 1945 року, однак вже у нашому сторіччі його повністю знесли. Сучасна будівля розташована на тому ж самому місці та зовнішньо нагадує попередницю.

Своєю чергою Lion Palace у Петербурзі розташований у реставрованій будівлі 1817-1820 років, де колись мешкав князь Лобановський-Ростовський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?