Компанія Білла Гейтса залучиться до будівництва інноваційного нейтронного реактора
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Білла Гейтса залучиться до будівництва інноваційного нейтронного реактора

Компанія Білла Гейтса залучиться до будівництва інноваційного нейтронного реактора
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах компанії, які належать мільярдерам Біллу Гейтсу та Воррену Баффету, залучаться до будівництва інноваційного реактора, що працює завдяки швидким нейтронам.

Джерело: The Guardian

За оприлюдненими подробицями, проєкт знаходиться на території штату Вайомінг, а називається цей ядерний реактор нового типу Natrium. Йдеться про участь компаній TerraPower Гейтса та PacifiCorp Баффета.

Згідно із задумом авторів проєкту, реактор має на піковій потужності виробляти до 500 МВт електроенергії. Весь процес будівництва та запуску оцінений у приблизно мільярд доларів США.

Генеральний директор TerraPower Кріс Левек уточнив, що будівництво потребуватиме близько 7 років часу.

“Ми думаємо, що Natrium (створення реакторів на швидких нейтронах) змінить правила гри в енергетичній галузі”, - оголосив особисто Гейтс.

Також відповідний проєкт всіляко підтримують на рівні керівництва штату. де його будують.

“Це наш найбільш швидкий і екологічно чистий курс до досягнення негативного рівня емісії вуглецю (у штаті). Ядерна енергетика, безсумнівно, є частиною моєї комплексної стратегії в енергозабезпеченні”, - цитує медіа губернатора Вайомінгу Марка Гордона.

Точне місце будівництва демонстраційної установки надзвичайно потужного реактора оголосять, як очікується, лише наприкінці 2021 року.

За відомостями журналістів, невеликі реактори на швидких нейронах наразі користуються у функціонуванні іншим паливом у порівнянні з традиційними ядерними аналогами. Йдеться про речовину, яка більш збагачена.

Білл Гейтс та екологія

Відомий американський мільярдер відомий своїми амбітними проєктами та заявами стосовно екологічного становища на Землі. Наприклад, через ризики у майбутньому для довкілля він закликав людей переходити на штучні аналоги м’яса - це дозволило б скоротити шкідливі викиди, якими зумовлена м’ясна промисловість у світі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?